donderdag 21 april 2016

Bekentenis in moord Maastricht

Angelo B. (31), die vastzit in de zaak van de moord op Victor van Noorden (44) uit Maastricht, heeft bekend de man te hebben doodgestoken. Dat bevestigt zijn advocaat Warmolt Tonckens.

Van Noorden werd op 22 juli vorig jaar doodgestoken bij een appartementencomplex aan de het Langendaal in de Limburgse hoofdstad. Het slachtoffer zou Angelo B. al enige tijd getreiterd hebben door zijn scooter in brand te steken, ruiten van zijn woning in te gooien en zijn deursloten dicht te lijmen, zo vertellen bronnen rondom het onderzoek. Op die bovengenoemde zomerdag in juli kwam het uiteindelijk tot een schermutseling.

Volgens de advocaat werd B bij een woordenwisseling door het slachtoffer aangevallen en bij de keel gegrepen, waarbij B zich verdedigd zou hebben met een mes.

"Voor meneer B. was het een regelrechte doodstrijd. Triest maar waar: cliënt kan het nog na vertellen. Hij heeft over zijn handelen direct een bekentenis afgelegd tegenover de recherche, dat kan ik bevestigen. Hier was wat de verdediging betreft sprake van noodweer. Een klassieke zelfverdedigingszaak", aldus de Maastrichtse strafpleiter. In deze zaak vond op 7 april een uitgebreide reconstructie plaats waarbij ook de rechtbank en de advocaat aanwezig waren.

De voorlopige hechtenis van Angelo B. was in eerste instantie door de rechtbank geschorst, maar omdat hij ondanks een gebiedsverbod toch in Maastricht was geweest, zit hij inmiddels weer achter slot en grendel. Wanneer de inhoudelijke behandeling van deze zaak start bij de rechtbank, is op dit moment nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bekentenis in moord Kaatsheuvel

Robert B. (48) uit Kaatsheuvel heeft bekend dat hij in maart zijn echtgenote Dollie Hanssen (43) om het leven heeft gebracht.  De militair verklaarde dat hij in zeer verwarde toestand was.

  Deskundigen van het Pieter Baan Centrum proberen vast te stellen of Robert B. geestelijk iets mankeerde toen hij Dollie -een burgermedewerkster van de marechaussee- van het leven beroofde. ,,Mijn cliënt verleent in het onderzoek volledige medewerking. Hij kan zich nog alles herinneren, maar heeft geen idee hoe dit alles heeft kunnen gebeuren'', aldus de advocaat.

  Zijn daad op 16 maart dit jaar in de woning aan de Dr. Schaepmanstraat zou het gevolg zijn van slepende huwelijksproblemen, maar daar wil de raadsman niet op ingaan. Na zijn daad belde de militair, een ervaren wedstrijdschutter en officier, zelf de politie.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dode bij steekpartij Leger des Heils Amsterdam

  Bij een steekpartij bij een pand van het Leger des Heils in Amsterdam Zuidoost is vanmorgen een persoon om het leven gekomen. Een man (57) en een vrouw (53) zijn aangehouden.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Arrestatie in moordzaak Susanna Boom

  De politie heeft een verdachte opgepakt in de moordzaak Susanna Boon (51). Het gaat om de partner (37) van Boon. Boon werd eind maart dood aangetroffen in de bossen bij Nunspeet.

  De partner van Boon is op 19 april om 8 uur aangehouden. Bij een doorzoeking van het huis van de man zijn een laptop, vaste computer, fototoestel, agenda en boekhouding in beslag genomen.

  Susanna Boon werd sinds 8 januari vermist. Volgens haar partner verliet ze die nacht rond 1 uur hun woning aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam.

  Update 22 April 2016.
  De man is inmiddels weer vrijgelaten. Hij 'blijft verdachte'

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook