donderdag 21 april 2016

Bekentenis in moord Maastricht

Angelo B. (31), die vastzit in de zaak van de moord op Victor van Noorden (44) uit Maastricht, heeft bekend de man te hebben doodgestoken. Dat bevestigt zijn advocaat Warmolt Tonckens.

Van Noorden werd op 22 juli vorig jaar doodgestoken bij een appartementencomplex aan de het Langendaal in de Limburgse hoofdstad. Het slachtoffer zou Angelo B. al enige tijd getreiterd hebben door zijn scooter in brand te steken, ruiten van zijn woning in te gooien en zijn deursloten dicht te lijmen, zo vertellen bronnen rondom het onderzoek. Op die bovengenoemde zomerdag in juli kwam het uiteindelijk tot een schermutseling.

Volgens de advocaat werd B bij een woordenwisseling door het slachtoffer aangevallen en bij de keel gegrepen, waarbij B zich verdedigd zou hebben met een mes.

"Voor meneer B. was het een regelrechte doodstrijd. Triest maar waar: cliënt kan het nog na vertellen. Hij heeft over zijn handelen direct een bekentenis afgelegd tegenover de recherche, dat kan ik bevestigen. Hier was wat de verdediging betreft sprake van noodweer. Een klassieke zelfverdedigingszaak", aldus de Maastrichtse strafpleiter. In deze zaak vond op 7 april een uitgebreide reconstructie plaats waarbij ook de rechtbank en de advocaat aanwezig waren.

De voorlopige hechtenis van Angelo B. was in eerste instantie door de rechtbank geschorst, maar omdat hij ondanks een gebiedsverbod toch in Maastricht was geweest, zit hij inmiddels weer achter slot en grendel. Wanneer de inhoudelijke behandeling van deze zaak start bij de rechtbank, is op dit moment nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook