dinsdag 21 juli 2015

Uitspraak: Opnieuw vrijspraak in zaak Vivica Spong

Mark van D.(48), de vriend van de overleden hoogzwangere Vivica Spong is opnieuw vrijgesproken van betrokkenheid  bij haar dood. Familieleden verlieten geemotioneerd de zaal bij het uitspreken van het vonnis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 9 jaar voor doodslag op Juliette Bouhof

Juliette Bouhof
Koen B.(22) uit Heeze, die zijn ex-vriendin Juliette Bouhof (17) (foto) uit Geldrop vorig jaar om het leven bracht door wurging, is door de rechtbank in Den Boschveroordeeld tot 9 jaar cel voor doodslag. (komt dus oktober 2020 vrij). Het OM had 12 jaar geëist maar dat vond de rechtbank 'te zwaar'

Hij werd  vrijgesproken van moord, omdat hij volgens vooraf niet had gepland om Juliette van het leven te beroven.

In de rechtbank heeft Koen B. verklaard dat hij zijn vriendin niet expres heeft gedood. Tevens zegt hij dat hij haar keel uit zelfverdediging dichtkneep, omdat zij dit eerst bij hem had gedaan. Dit werd echter niet geloofd, omdat er geen striemen op zijn keel zaten.

De familie vindt de straf voor B. te laag. Volgens de moeder van Juliette leefde haar dochter haar laatste weken in angst, omdat haar ex haar bedreigde en zelfs een keer het huis was binnengedrongen. Dat vond de rechter echter niet wijzen op en vooropgezet plan. Familieleden  van Juliette verlieten geëmotioneerd de zaal toen het vonnis werd uitgesproken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook