donderdag 22 juli 2010

Uitspraak: 8 jaar voor doden Jan Zwiers

Martin H. (36) uit Hoogeveen is door het gerechtshof in Leeuwarden vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor doodslag. Martin H. schoot op september 2008 Jan Zwiers, de partner van zijn ex-vriendin, dood.

De rechtbank in Assen veroordeelde de man eind 2008 tot een celstraf van tien jaar voor moord.

H. heeft drie kinderen met zijn ex en doodde haar nieuwe vriend uit jaloezie. Eerder had hij het stel gestalkt en bedreigd. Volgens H. handelde hij uit zelfverdediging, maar daar was het gerechtshof het niet mee eens. De familie van het slachtoffer ontvangt ruim 9200 euro aan schadevergoeding.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bejaarde dood in woning Voorburg

Een vrouw (86) uit Voorburg (Zuid-Holland) is vanmiddag rond half 4 door familieleden dood in haar woning aan de Kersengaarde 118 aangetroffen.

Agenten gingen na een melding samen met de GGD een kijkje nemen in het huis. Wegens de omstandigheden waaronder de bewoonster werd gevonden, is de recherche een onderzoek begonnen. Op het lichaam wordt sectie verricht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: werkstraf voor tongende leraar

Een basisschoolleraar (31) uit Helmond is veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar voor tongen met een pubermeisje. Hij heeft het meisje in de periode dat ze 12-14 jaar was, minstens één keer getongzoent. Volgens de rechter valt dit onder wat de wet noemt 'seksueel binnendringen van het lichaam' en daarmee is het feitelijk verkrachting. (De hoge raad stelde dat ook al eerder vast in een andere zaak.)

De leraar kende het meisje via de basisschool waar hij les gaf. Ze kregen verkering met elkaar toen ze in groep 8 zat, en de relatie duurde vervolgens twee jaar. De man gaf het meisje regelmatig cadeaus, stuurde haar liefdesbrieven en dreigde met zelfmoord als ze het contact zou verbreken. De twee zouden alleen hebben geknuffeld en gezoend; van seksuele handelingen was geen sprake.

De straf voor de man was mede ook voor computervredebreuk vanwege het kraken van de MSN-account van het meisje.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook