woensdag 5 november 2008

Arrestatiebevel tegen Malika's ex-man

Alle artikelen over Malika

KaabaMohammed B., de ex-man van Malika, wordt gezocht door de politie. Sinds maandag hebben verschillende klanten van zijn reiswinkel aangifte van oplichting gedaan toen ze te horen kregen dat het geld dat zij voor een reis naar Mekka hadden gespaard is verdwenen, samen met enkele honderden paspoorten. Mohammed bleek ondergedoken en de politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd (zaaknummer:2008304085).

Afgelopen vrijdag deed Mohammed aangifte van een overval waarbij een kluis met vermoedelijk zeshonderdduizend euro werd meegenomen.

Hij zou daarbij flink zijn toegetakeld. Dit werd bevestigd door ziekenhuispersoneel. De gedupeerde klanten, die deel wilden nemen aan de hadj in Saoedi-Arabië geloven niet dat het geld bij een overval gestolen is. De reiswinkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam is sinds maandag gesloten. Marinas Travel Lounge is niet aangesloten bij de ANVR.

Volgens een vriend van Mohammed B. slaan de verhalen van de klanten nergens op en wordt er hard gewerkt om alsnog een groep op 14 november naar Mekka te laten gaan. Met de ambassade zou er worden gezocht naar een oplossing voor de paspoorten. Volgens hem zou het kunenn zijn dat er bijbetaald moet worden, maar hij wil die bijdrage per persoon zo laag mogelijk houden.”

Volgens de vriend is Mohammed niet gevlucht maar overspannen en is er geen gesprek met hem mogelijk. Dit is echt het ergste dat hem kon overkomen."

De reiswinkel zou vrijdag ruim 300.000 euro betalen aan Royal Jordanian. "We hadden om twaalf uur afgesproken om het geld uit de kluis te halen en naar de luchtvaartmaatschappij te brengen. Om een uur of tien kreeg ik Mohammed hysterisch aan de telefoon. We zijn overvallen, we zijn overvallen! Toen hij niet meer uit zijn woorden kwam, nam een rechercheur de telefoon over en die vertelde dat er een overval was geweest.

"Het geld was voor een deel verzekerd, maar we mochten het alleen vervoeren als er een volgauto achter reed. Dat hadden we allemaal geregeld, maar zover is het nooit gekomen. Of Mohammed is achtervolgd weten we niet. De plek waar het geld was bewaard was maar bij drie mensen bekend.”

Inmiddels proberen gedupeerden zich te organiseren op Forums Marokko.

Alle beweringen van Jacques Smits ten spijt, lijkt het er dus vooralsnog op dat Boulnouar de misdadiger is en niet zijn ex-Malika Karoum. Naar schatting gaat het om 800 personen die ieder 3000 tot 6000 euro hebben betaald voor de reis. Het zou dus in totaal gaan om 2.4 tot 4.8 miljoen euro dat is verdwenen.

Hier nog wat meer over de niet doorgegane Hadj reis

Sterkte Malika!

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Schietpartij Alkmaar | Verdachte opgepakt

image Een 24-jarige Alkmaarder is vandaag aangehouden als verdachte van de schietpartij voor het NS-station in Alkmaar eerder op de dag. 
Een 22-jarige Alkmaarder raakte bij het incident gewond. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis vervoerd waar hij aan zijn bovenlichaam is geopereerd.

Over zijn verwondingen kon de politie nog niets vertellen. De plaats van het incident werd afgesloten en wordt onderzocht op sporen. De politie tast nog in het duister over de toedracht van het ongeval, maar verwacht dat er getuigen zijn die rond het drukke stationsterrein iets gezien moeten hebben.

Getuigen zeggen dat het slachtoffer als klant aanwezig was in de stationsrestauratie. Toen hij plotseling zijn opponent ontmoette, smeet hij die een stoel toe. De twee achtervolgden elkaar in de restauratie om een pilaar heen.

Uiteindelijk belandden ze buiten op het stationsplein, waar de dader volgens diezelfde getuigen twee keer vuurde. Leden van het promotieteam van Smint dat op het plein snoepjes uitdeelde zag waren getuigen en hoorden de schoten.

De promotieteamleden en andere aanwezigen op het plein vluchtten de nabijgelegen boekhandel binnen. Zij zeggen dat dader en slachtoffer negroïde mannen waren. In het tumult is de dader er vandoor gegaan. Hij is nog voortvluchtig.

De politie zette de Stationsweg deels af. Auto's werden tegengehouden; bussen en fietsers mochten er door. De treinen reden gewoon. Het hoofdgebouw, de Burger King en de restauratie werden met linten afgezet. Op het plein speurden in wit gestoken forensische rechercheurs naar kogelhulzen. Er is er in elk geval één aangetroffen.

De politie kan het relaas van de getuigen niet bevestigen. Dat er twee keer is geschoten en daarna is gestoken, staat derhalve niet vast. Ook het verhaal van getuigen dat er nog een tweede, blanke dader bij het incident betrokken is geweest, kan de politie niet bevestigen.

Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord

Politiewoordvoerder Kees Takken: ,,Iedereen die iets heeft gezien roepen wij op te bellen met 0900-8844.''

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook