zaterdag 6 april 2013

Nederlander gearresteerd in Kashmir

sara-groves De Nederlander Richard de Wit (43) is in het Indiase deel van Kashmir gearresteerd in verband met de dood van de Britse Sarah Elizabeth Groves(24). 

De  vrouw werd dood aangetroffen op de ‘New Beauty’ woonboot op Dal Lake bij de stad Srinagar door de eigenaar. Ze is met 25 messteken doodgestoken. De Nederlander zou ook op de woonboot hebben verbleven. Zij waren de enige twee op de boot. De vrouw woonde daar al 2 maanden, de nederlander sinds 2 dagen. Zij hadden aparte kamers. (sommige rapporten spreken echter van 2 naast elkaar liggende boten.

Volgens de Indiase politie was de man 's nachts de woonboot ontvlucht met alleen zijn paspoort bij zich. Hij werd aangehouden in de plaats Qazigund, op ongeveer 100 kilometer afstand van het Dal-meer waar de woonboot lag. Hij liep op blote voeten. zijn schoenen stonden nog naast die van Sarah voor haar deur.

 

india-richard-de-wit Update 7 april 2013: Richard de Wit heeft bekend. Volgens hem was hij onder invloed van drugs toen hij Sarah ombracht.

De man is vorig jaar Nederland ontvlucht uit angst voorgoed te worden opgesloten in een psychiatrische kliniek.

Dat vertelt hij zelf in een filmpje op internet, waarin hij uitgebreid waarschuwt voor de geestelijke gezondheidszorg en dan specifiek de Rotterdamse kliniek Het Dok, waar hij onder behandeling is geweest. De paranoïde man stelt dat hij wordt achtervolgd en dat de behandelaars alles doen om hem het leven onmogelijk te maken. Ook zegt hij dat er een antisociale persoonlijkheidsstoornis bij hem is vastgesteld, maar dat hij geen strafblad heeft.

Hij zou zo’n acht jaar geleden met de psychiatrie in aanraking zijn gekomen omdat hij herkeurd moest worden voor zijn uitkering. De man verbleef lange tijd in Zwitserland, en reisde de afgelopen maanden door Nepal en India.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook