zondag 18 juli 2010

Mannen zwaar mishandeld in woning in Hoorn

De politie heeft vanochtend vroeg in Blokker (gemeente Hoorn) vier mannen aangehouden die worden verdacht van zware mishandeling. Twee slachtoffers van 20 jaar zijn met flinke verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Eén van hen heeft een hoofdwond en is niet aanspreekbaar.

De politie was afgekomen op een melding dat er iemand werd vastgehouden in een huis aan de Boekerij in Blokker/Hoorn. Ze zagen even na middernacht een man die vanuit een badkamerraam om hulp riep. Na het horen van glasgerinkel en gestommel ging de politie de woning binnen. De agenten kwamen op de trap twee mannen tegen die volledig onder het bloed zaten.

In de slaapkamers van de woning werden vier verdachten aangehouden. De politie trof ook een mes aan waarmee de twee slachtoffers vermoedelijk zijn verwond. Het is nog niet duidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld.

Update 20 juli 2010: Twee van de vier mannen die in de nacht van zaterdag op zondag in de woning aangehouden op verdenking van zware mishandeling, zijn weer vrij. De andere twee worden woensdag 21 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De twee 20-jarige slachtoffers, die bij de mishandeling onder meer letsel aan het hoofd opliepen, hebben aangifte gedaan. Ze zijn maandag ontslagen uit het ziekenhuis. Volgens de politie zijn de zes mannen huisgenoten van elkaar en is die nacht een ruzie “flink uit de hand gelopen”. De politie denkt niet langer dat het gevonden mes is gebruikt bij de mishandeling. 4

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook