dinsdag 26 oktober 2010

Geert Wilder's gedoogverklaring inzake het strafrecht

Voorzitter, ook op het gebied van één van onze andere kroonjuwelen boeken we winst. Want ook op het gebied van veiligheid gaat een nieuwe wind waaien. Eindelijk staan de gewone burgers centraal en niet meer de belangen van misdadigers. Als een inbreker een huis wordt uitgemept gaat voortaan de inbreker achter de tralies en niet meer degene die zijn bezittingen en gezin heeft beschermd. Er komt een ministerie van Veiligheid met lekker veel stevige maatregelen. TBS wordt versoberd en ook het proefverlof. Preventief fouilleren wordt verruimd. Er komen zwaardere straffen op geweld tegen politieagenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel. Er komt meer cameratoezicht.

Indien nodig wordt zelfs de krijgsmacht ingezet. Over dat PVV-voorstel werd vorig jaar nog lacherig gedaan.
Er komen drieduizend politieagenten bij, die onder een nationale politie gaan vallen. Niet meer een versnipperde politie, maar een krachtige en eendrachtig organisatie om het tuig aan te pakken. Met 1 woord in het Regeerakkoord ben ik bijzonder blij. Twee jaar geleden kregen we daarover heel Nederland, tenminste de helft van de Tweede Kamer, over ons heen. Nu staat het er: het woord ‘straatterreur’, eindelijk noemen we het beestje bij zijn juiste naam: straatterreur!

Waar we ook trots op zijn; er komt eindelijk een Dierenpolitie met een apart alarmnummer voor dieren in nood en dierenmishandeling, ook al zo’n speerpunt van de Partij voor de Vrijheid. Vijfhonderd agenten die de dierenmishandeling gaan aanpakken, onder leiding van hoofdcommissaris Dion Graus. Succes Dion!
En, Voorzitter, eindelijk, eindelijk, komen er minimumstraffen. Waar we al die jaren om gesmeekt hebben, gaat nu eindelijk gebeuren. 85 procent van de Nederlanders vindt dat misdadigers te licht worden gestraft. Rechters kunnen straks bij recidive niet meer zelf freewheelen met straffen. Recidivisten op het gebied van ernstige zeden- en geweldsmisdrijven krijgen straks onherroepelijk een hoge minimumstraf. (…) Dat geldt bijvoorbeeld voor straatroof met geweld, waar 12 jaar op staat, en ja Voorzitter, daar vallen ook veel multiculturele cultuurverrijkers onder. Gaan zij wéér in de fout dan gaan ze minimaal zes jaar de gevangenis in. Geen taakstrafje meer, ze worden ook niet meer geknuffeld door een agoog van GroenLinks. Geen geldboetetje meer, nee, gewoon voor minstens zes jaar de cel in.
Voorzitter, dit zal het vertrouwen in de rechtsstaat vergroten doordat softe straffen niet meer bij recidive kunnen voorkomen.

Voorzitter, een andere belangrijke maatregel: criminelen met een dubbele nationaliteit kunnen straks hun Nederlands paspoort verliezen. En dat werd tijd. Denaturalisatie van misdadigers, een standpunt waarvoor de Partij voor de Vrijheid jarenlang is verketterd, wordt realiteit in Nederland. Jarenlang werden wij in dit huis zwart gemaakt omdat we vinden dat het Nederlandse paspoort van criminelen met een dubbele nationaliteit de papierversnipperaar in moet. Nu gaat het gebeuren. Eindelijk zegeviert het gezond verstand.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte van moord op Hoesein Yer blijft langer vast

Rodeo W. (31) uit Amsterdam die wordt verdacht van een dodelijke schietpartij bij een ripdeal in een woning aan de Oost-Sidelinge in Rotterdam Overschie op 27 april 2007  waarbij Hoesein Yer (45) om het leven kwam, blijft nog drie maanden vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam bepaald. Tijdens de schietpartij raakte ook een man (42) uit Arnhem ernstig gewond.

De man werd eind september op de luchthaven van Lissabon aangehouden. De Nederlandse autoriteiten waren al enkele jaren naar hem op zoek.

De verdachte vluchtte eerder naar Suriname, waar hij in juni 2007 werd aangehouden. Een jaar later werd hij tijdens de uitleveringsprocedure onverwacht vrijgelaten en sindsdien stond hij internationaal gesignaleerd.

Eugene W. (26), de broer van Rodeo, werd in 2008 al veroordeeld tot achttien jaar cel in dezelfde zaak. Hij is tegen dat vonnis in hoger beroep gegaan.

Update 22 juni 2011: tegen Rodeo wordt 18 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 3 jaar voor doodrijden vrouw

Een man uit Hengelo die op 26 juni een vrouw (74) in de Staringstraat in Hengelo doodreed en vervolgens doorreed is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

De vrouw kwam om toen zij op de fiets frontaal werd aangereden door de personenauto die werd bestuurde door de man. Volgens de rechter werd het ongeluk veroorzaakt dat door het roekeloze rijgedrag van de bestuurder. Hem werd extra aangerekend dat hij na het ongeluk doorreed zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Verder reed de man al acht jaar zonder rijbewijs. Naast de celstraf mag hij ook vier jaar geen auto besturen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 24 jaar gevangenisstraf in hoger beroep moord op Ad Dillen

Tegen Gerard van D (51) uit Groningen is vandaag in hoger beroep opnieuw 24 jaar gevangenisstraf geëist wegens het op 13 juli 2008 in de Lijsterbeslaan te Groningen neerschieten van zijn buurman Ad Dillen, die 4 dagen later overleed als gevolg van de schietpartij. De moord vond plaats op klaarlichte dag op de openbare weg te midden van buurtbewoners en voor de ogen van spelende kinderen. Dit maakt de moord extra laakbaar.

Na het neerschieten van Ad Dillen is Gerard van D. achter een andere buurtbewoner aangegaan en heeft hem in diens woning beschoten. Hij is in de arm en borst geraakt. Tenslotte heeft verdachte op straat gericht geschoten op nog weer een andere buurtbewoner maar die werd niet geraakt.

De rechtbank Groningen veroordeelde de Gerard van D. eerder tot 18 jaar gevangenisstraf voor moord en twee keer poging moord. Ook toen was de eis 24 jaar. Zowel het OM als verdachte gingen in beroep tegen die uitspraak.

Uitspraak (naar verwachting) op 9 november 2010.. Het werd 21 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte gearresteerd ivm dode vrouw Reeuwijk

De politie heeft vandaag een man (47) uit Reeuwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Marjon Wagtho (32) uit Reeuwijk, die vorige week donderdag dood werd gevonden in haar huis aan de De Jongstraat in Reeuwijk Zij was door een misdrijf om het leven gekomen.

Hiet gaat om Sjors, de ex-man van Marjon. Hij had zich zelf gemeld bij de politie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook