vrijdag 12 augustus 2011

Dode vrouw in Helmond

Vanavond is een Poolse vrouw (26) dood gevonden in een benedenwoning in een apartementencomplex aan de Wolfstraat (Hoek Heistraat) in Helmond. Zij is door geweld om het leven gekomen.

Er is een Poolse man (28) gearresteerd in verband met deze zaak. Hij is naar het politiebureau in Eindhoven gebracht.

De vrouw zou nog maar kort in de Wolfstraat hebebn gewoond en sinds enkele dagen zou er ruzie geweest zijn in de woning.

De vrouw had een relatie met de Pool die kort na de vondst van de vrouw werd aangehouden. De twee woonden samen in het appartement aan de Wolfstraat.

Het lichaam van de vrouw werd gevonden nadat mensen op straat aan de politie hadden verteld dat er iets was gebeurd in het huis aan de Wolfstraat. De politie gaat uit van een misdrijf. De man werd in dezelfde straat opgepakt.

Volgens een buurtbewoner was de vrouw zwanger.

Update 2 maart 2012: De man krijgt 10 jaar en TBS, gelijk aan de eis. Hij had haar ruim 100 keer gestoken en daarna haar keel dichtgeknepen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Maastricht

In een woning aan de Vlierhofstraat in de Maastrichtse wijk Amby is vanmiddag het stoffelijk overschot van een man gevonden.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak en sluit een misdrijf niet uit. Nadere bijzonderheden ontbreken nog

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vrijspraak hoger beroep poging tot moord op agent

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vier verdachten van poging tot moord op een motoragent voorlopig vrijgelaten. Reden is dat de rechters vermoeden dat de motoragent onder ede heeft gelogen.

De verdachten zouden volgens de agent hem meerdere keren hebben proberen dood te rijden, toen deze de achtervolging op hen had ingezet. De auto reed veel te hard en de inzittenden waren vermoedelijk bij criminele activiteiten betrokken.

De woordvoerder van het hof zegt dat de rijksrecherche het hele onderzoek moet overdoen. Wanneer het proces in hoger beroep wordt vervolgd is nog niet duidelijk. De rechtbank legde eerder de vier verdachten ieder vijf jaar celstraf op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Sven Westendorp neergeschoten

Vanmorgen is Sven Westendorp neergeschoten voor zijn huis in de Borgloonstraat in Amsterdam,
Een man in donkerkleurige kleding vuurde vanaf een scooter of motor meerdere schoten op hem af. Westendorp raakte daarbij zwaargewond en is in het ziekenhuis opgenomen. De schutter is nog voortvluchtig.

Sven Westendorp is eigenaar van Ticket Unlimited, één van de belangrijkste ticketbureaus voor voetbalwedstrijden en concerten in Nederland. Hij is ook eigenaar van AFCA, een populair kledingmerk onder supporters van de Amsterdamse voetbalclub Ajax.

Update 17 augustusWestendorp is overleden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar voor aanranding

Een man is door de rechtbank in Arnhem vandaag veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar en 8 maanden en het betalen van een schadevergoeding voor een gewelddadige poging tot verkrachting van een vrouw (55) in het Utrechtse Park Manenburg in de buurt van de Wijde Doelen op 15 november 2009.

. De man gebruikte daarbij destijds zeer veel geweld. De straf is hoger dan de 8 jaar die het Openbaar Ministerie eiste, omdat de rechter meewoog dat de aanrander eerder al op soortgelijke wijze toesloeg.

De man werd in maart 2010 gearresteerd.

De man weigert zich te laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. Gezien de ernst van het misdrijf en de kans op herhaling vond de rechtbank een lange gevangenisstraf daarom gepast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook