vrijdag 27 januari 2012

Agent schiet zich dood

Door een schietpartij in een woning in Haarlemmerliede is aan het eind van de avond een politieagent omgekomen. Volgens de politie Kennemerland zijn er geen harde aanwijzingen dat het om een misdrijf of een zelfmoord gaat. Omdat het ongeval plaatsvond in het huis van een agent, is het onderzoek overgenomen door de Rijksrecherche. Het onderzoek loopt nog.

Update 28-01-2012:
Klaarblijkelijk speelde de man een scène uit een film na, waarbij zijn wapen afging en hem dodelijk trof. Een buurtbewoonster vertelt: "Ze zaten tegen halftwaalf een film te kijken. Vermoedelijk werd daar in geschoten, want hij heeft toen zijn pistool getrokken en gezegd 'zo doe je dat'. Toen is het wapen per ongeluk afgegaan".

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

'Keiharde' aanpak van bedreiger hulpverlener | Een agent

Een politieman (51) uit Herpen is voorwaardelijk ontslagen. Hij heeft personeel van een ziekenauto bedreigd die hulp verleende aan een familielid.

De politieagent bedreigde het ambulancepersoneel in september. De hulpverlening verliep niet naar zijn zin.

De strafzaak tegen de politieman vond plaats achter gesloten deuren en werd in december geseponeerd. De politie Brabant-Noord heeft hem nu voorwaardelijk ontslagen met een proeftijd van een jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Willem Holleeder vrij

Vandaag wordt Willem Holleeder vrijgelaten. Ter voorkoming van een media spektakel, maar ook voor zijn veiligheid, wordt hij naar een geheime plek buiten de gevangenis gebracht en daar vrijgelaten. Relaties van Holleeder hebben voor onderdak gezorgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook