maandag 1 maart 2010

Man neergeschoten in Den Bosch

Wilco van Orsouw  (42) uit Uden is vandaag neergeschoten bij de Praxis in de wijk de Maaspoort in Den Bosch. Hij is naar het ziekenhuis afgevoerd. De dader, Remy W. (21) uit Den Bosch die aanvankelijk voortvluchtig was werd klemgereden in de omgeving van Treurenburg.

Update 2 maart 2010: De man is inmiddels overleden
Update 3 december 2010: Remy W. krijgt 14 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte fatale steekpartij Heerlen gepakt

De politie heeft zondagavond in Utrecht een man aangehouden (22) die zondag in Heerlen een man (53) uit Eindhoven zou hebben doodgestoken. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De man werd opgepakt nadat hij op het centraal station in Utrecht een Amsterdammer (46) meerdere keren met een hard voorwerp op zijn hoofd had geslagen. De politie legde al gauw een verband met de gewelddadige dood van de Eindhovenaar in Heerlen. Het slachtoffer werd zondagmiddag rond 15.00 uur bij het Glaspaleis in Heerlen in de hals gestoken. Hij strompelde hevig bloedend een hotel binnen, waar hij overleed. De dader vluchtte naar het Heerlense station en verdween.

Volgens een woordvoerder van de politie koos de verdachte zijn slachtoffers vermoedelijk volkomen willekeurig.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nader onderzoek zaak moord Marinus Ooms

Het gerechtshof in Leeuwarden wil dat er nader onderzoek moet worden gedaan in de moordzaak Marinus Ooms. Het hof wil dat een schoenspoor dat bij de moordplaats, het huis van Ooms in Haulerwijk, wordt onderzocht. Ook moeten 17 haren die in een panty zijn gevonden nader worden bekeken. Advocaat Arthur van der Biezen, die hoofdverdachte Reggy K. bijstaat, had hier eerder om gevraagd.

Ooms werd volgens het Openbaar Ministerie in 2006 door drie mannen vermoord na een uit de hand gelopen overval. De man werd met een mes in zijn rug gestoken en bloedde dood. In 2008 veroordeelde de rechtbank in Leeuwarden hoofdverdachte Reggy K. tot 18 jaar gevangenisstraf. Zijn medeverdachten kregen celstraffen van tien jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook