dinsdag 29 mei 2012

Bejaarde vrouw dood in Amsterdam | verdachte gearresteerd

Bep Theunissen (91) is dood gevonden in haar woning aan de H. Cleyndertweg in Amsterdam Noord De politie ging na een melding van de buren een kijkje ging nemen in de woning en vond daar het lichaam van de vrouw. Er zijn aanwijzingen dat de vrouw door geweld om het leven is gekomen. Een buurtbewoner A.K. (18) wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Hij is gearresteerd.

Update 27-8-2012:  De man wordt er ook van verdacht de vrouw te hebben misbruikt

Update 23-9-2013: De zaak komt voor de rechter: Volgend het OM is verdachte Amrish Khemai de woning met een smoesje binnengekomen, heeft de vrouw daarna met een koekepan geslagen en haar vervolgens verkracht en gewurgd.  Volgens advocate Ficq is de jongen geestelijk nog minderjarig.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte in zaak Marigret Fullinck aangehouden

Een man (20) is vandaag in Rotterdam opgepakt in verband met de gewelddadige dood van Marigret Fullinck (20).  Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het levenloze lichaam van Marigret werd donderdag 22 maart dit jaar aangetroffen door een cameraploeg van het televisieprogramma Team West in het water 'De Vliet' aan het Jaagpad in Rijswijk. De vrouw werd sinds 20 februari al vermist.

Uit sectie bleek dat Fullinck door geweld om het leven was gekomen.

Update: Op 25 juli 2013 veroordeelt de rechtbank in Den Haag de Antilliaanse ex-vriend (22) tot negen jaar cel en TBS wegens doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: beide scooterhufters nu onschuldig aan doodslag

Het gerechtshof in Arnhem heeft beide verdachten in het Nijmeegse scooterdrama vrijgesproken van doodslag op Mario van de Geijn (50). Het hof kon niet vaststellen wie er reed en dat is nodig voor een veroordeling.

Eerder veroordeelde de rechtbank de verdachte (22) uit Beuningen daarvoor wel tot acht jaar cel. De andere verdachte was eerder al door de rechtbank vrijgesproken. De twee vluchtten in januari 2010 op één motorscooter toen de politie hen snapte bij hun voorgenomen overval in Nijmegen. Daarbij botsten ze op een voetganger, die daardoor overleed. De twee verdachten wijzen elkaar als bestuurder aan. Het Openbaar Ministerie (OM) stelde net als destijds bij de rechtbank dat de Beuningenaar reed en de Nijmegenaar (20) achterop zat en medepleger was. Het OM had daarom 7 en 4 jaar cel geëist.

Bram Moskowicz, advocaat van de 22 jarige verdachte had in zijn pleidooi er op gewezen dat er géén bewijs was dat zijn client had gereden en dat hij daarom niet veroordeeld kon worden voor de dood van Mario van de Geijn.

Dat de 22 jarige al op 9 mei was vrijgelaten door het Hof wees er al op dat het Hof de redenering van de verdediging volgde.

Het hof veroordeelde de man uit Beuningen wel tot 24 maanden cel wegens het voorbereiden van de overval en bedreiging van ziekenhuispersoneel na het ongeluk. De ander, de man uit Nijmegenaar, kreeg 18 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor onder meer het voorbereiden van de overval.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook