donderdag 29 juli 2010

Eis: 6 jaar voor woonbootmoord Hellevoetsluis.

Tegen woonbooteigenaar Andries K. (41) uit Hellevoetsluis is in hoger beroep bij het hof in Den Haag 6 jaar gevangenisstraf geëist voor het in het water duwen van 2 mannen in februari 2009, als gevolg waarvan één man, Sammy (25), verdronk. Het Openbaar Ministerie (OM) liet weten dat het Andries K. van moord verdenkt.

De rechtbank veroordeelde de man in eerste aanleg tot vier jaar cel wegens doodslag na een eis van 6 jaar. Het OM vindt echter dat de man uit Hellevoetsluis met voorbedachten rade heeft gehandeld en dat het daarom moord is. Andries K. zou hebben gedacht dat er op zijn woonboot werd ingebroken.

De woonbooteigenaar duwde een van de mannen tussen wal en schip in het water, dat bijna vier meter diep was. Het water was op dat moment 1,9 graden, aldus het OM. Hij heeft hem daar in hulpeloze toestand gelaten, waardoor de man is overleden, stelt de aanklager. Daarna heeft hij een ander persoon ook in het water geduwd, maar die kon zelf op het droge komen.

Een straf van 4 jaar voor doodslag is erg weinig, net als 6 jaar voor moord. Als de man schuldig is aan moord dan verdient hij meer.

Het hof doet uitspraak op 12 augustus.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook