donderdag 7 januari 2010

Vrouw verdachte van brand in Zeist

De verdachte in de zaak Narges. Zij is te zien bij het binnenkomen -vlak vóór de moord- en daarna, in de lift, bij het wegggaan -vlak ná de moord. Bij het binnenkomen zet zij een capuchon met lichte bontkraag op. Bij het weggaan draat zij een pet
Hoogstwaarschijnlijk zit een vrouw achter de fatale brand in de Geroflat aan de Laan van Vollenhoven in Zeist.

Op 7 december 2009 liep de Afghaanse bewoonster Narges Achikzei (23), die zou gaan trouwen, ernstige verwondingen op toen zij in brand werd gestoken. Ze overleed later in het ziekenhuis.

Er zitten 25 rechercheurs op de zaak. Uit onderzoek blijkt nu dat er waarschijnlijk een vrouwelijke verdachte in het spel is. Zij zou donker haar hebben en ongeveer 1.60 meter lang zijn. Zij heeft mogelijk brandwonden opgelopen. De politie sluit niet uit dat zij hulp van derden heeft gehad. Over het motief is nog niets bekend, maar het zou kunnen gaan om een 'crime-passionel'.

In Google docs staat een briefwisseling tussen wat de werkgever van Narges en een letsel advocaat lijkt te zijn die mogelijk licht op een motief werpt. Hieruit blijkt dat de werkgever klaarblijkelijk met Narges had willen trouwen, maar dat de familie dit niet zo zag zitten.

Anderen zeggen echter weer dat de werkgever een stalker was en dat Narges niet met hem wilde trouwen.
Feit is dat zowel Narges als haar werkgever Ralph zich voor de rechter moesten verantwoorden. Narges voor oplichting van haar werkgever en werkgever Ralph voor het aantasten van haar eer en goede naam.

Update: Er is inmiddels een vrouw -Aryan R.- gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 120 uur voor raadslid dat fietser doodreed


Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 120 uur en rijontzegging geëist tegen ChristenUnie raadslid Mark Moes (56) uit Oostwold. Moes heeft vorig jaar juni  wielrenner Jan Martijn Wormmeester (30) doodgereden.

Het ongeluk gebeurde op 22 juni vorig jaar op 't Mienscheer bij Lettelbert.

Volgens justitie heeft Moes, lid van de gemeenteraad  van Leek (Groningen) niet alleen verzuimd voorrang te verlenen, maar heeft hij ook te hard gereden. Moes had zelfs dus nooit voorrang kunnen verlenen, aldus de officier van justitie. Justitie laat ook meewegen dat Moes de situatie ter plekke goed kende. De man had dus kunnen weten dat er fietsers van rechts konden komen.

Jan Martijn Wormmeester fietste als wielrenner in een groepje voorop. Op de T-splitsing werd hij geschept door de auto van Moes. Wormmeeester overleed aan ernstige hoofdverwondingen. Naast de werkstraf eist justitie een rijontzegging van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Poging tot doodslag op prostituee

De politie in Amsterdam heeft een man opgepakt die in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 januari probeerde een prostituee (41) te vermoorden.

De prostituee aan de Oudezijds Achterburgwal was in de problemen geraakt, zo hoorden collega's van het slachtoffer. Daarop is de alarmknop ingedrukt. Hierop is door een bekende van het slachtoffer en toegesnelde politiemensen een man aangehouden. Zijn identiteit is nog niet bekend.

De vrouw is met ernstig aangezichtsletsel opgenomen in een ziekenhuis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Cohen: Deur op haakje doen

Om overvallers duidelijk te maken dat misdaad niet loont, moeten we desnoods hun mooie gympen maar afpakken. zegt Burgemeester Job Cohen van Amsterdam naar aanleiding van het toenemend aantal overvallen in de hoofdstad.

,,Het is duidelijk dat we naar nieuwe methoden moeten zoeken om het tij te keren. Het afpakken van mooie schoenen klinkt wellicht wat gek, maar kan een effectieve maatregel zijn'', aldus de burgemeester. Volgens hem moet het de daders duidelijk worden gemaakt dat ze alles wordt afgenomen waar ze niet eerlijk zijn aangekomen. ,,We moeten echt alles uit de kast halen om het aantal overvallen in te perken'', laat Cohen.

,,Ik kan de mensen alleen maar aanraden heel voorzichtig te zijn als er iemand aanbelt. Behalve goede sloten is het aan te bevelen een haakje op de deur te doen, waardoor ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen stappen. Het is triest dat dit moet, maar het is een manier om erger te voorkomen'', aldus de Amsterdamse burgemeester."

Een mooi advies van Cohen, maar hij vergeet dat veel mensen dit al jarenlang doen, het is dus eigenlijk het intrappen van een open deur. Is dit nu het resultaat van jarenlang 'de boel een beetje bij elkaar houden'.

Misschien is het direct afpakken van de gympen van geboefte wel een te 'snoeiharde'straf, misschien eerst maar es beginnen met het afpakken van de veters, alleen in het weekend?

Ach, wellicht is het net zo effectief als het roepen van 'Groene Ijsberen', zoals jaren geleden über kamergeleerde Donner in zijn toenmalige rol als minister van justitie aanraadde om overvallers af te schrikken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordpoging op prostituee in Amsterdam

Een klant (30) heeft woensdagnacht rond half één geprobeerd om een Zuid-Amerikaanse prostituee (41) aan de Oudezijds Achterburgwal om het leven te brengen.  De prostituee ligt met ernstige verwondingen aan haar gezicht in het ziekenhuis. De man is  aangehouden.

Collega's van de prostituee hoorden dat de vrouw mogelijk in de problemen was en drukten de alarmknop in, waarop in de buurt een luid signaal - het 'hoerenalarm'- klonk.
Een bekende van het slachtoffer en de toegesnelde politiemensen konden de man vervolgens aanhouden.
De dader liep zelf lichte verwondingen op toen hij klappen kreeg van de vriend van de prostituee. 

De politie onderzoekt of de verdachte ook betrokken is bij andere soortgelijke, onopgeloste zaken, bijvoorbeeld de moord op de Hongaarse prostituee Berti Szabo, een jaar geleden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook