woensdag 9 december 2009

Jonge vrouw in brand gestoken

In Zeist is maandag de Afghaanse Narges Achikzei (23) omgekomen nadat ze in brand was gestoken. Dat gebeurde volgens de politie rond 17.30 uur aan de Laan van Vollenhove.

Na een melding troffen agenten de vrouw ernstig verbrand aan. Ze is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht, waar ze later op de avond overleed.

De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar getuigen.

Waarom en door wie Narges Achikzei in brand werd gestoken, is niet bekend. De politie houdt met alles rekening, ook met eerwraak. De vrouw stond op het punt te gaan trouwen.

Het huwelijk was al eerder volgens de islamitische wetten voltrokken, daarom zou de vrouw al samenwonen met haar man Haroen Mehraban. Het huwelijk zou zijn ingezegend door door Abdul-Jabbar van der Ven.

De politie houdt rekening met eerwraak maar Narges kan ook slachtoffer geworden zijn van een afrekening: Volgens geruchten zou de familie zich beziggehouden hebben met oplichtingspraktijken. Op de achtergrond speelt een conflict met de ex werkgever (van het inmiddels failliette Advios), die tegen de familie aangifte heeft gedaan vanwege oplichtingspraktijken terwijl hij zich op zijn beurt ook moet veranwoorden omdat hij de zijn ex-werkneemster Narges gedurende lange tijd stalkte met e-mails en waarin haar eer en goede naam zouden zijn aangetast.

Volgens deze werkgever had Narges, met hem willen trouwen maar stond haar familie dat niet toe.

Update 7 januari 2010: Er lijkt een vrouwelijke verdachte -Aryan R. (28)- in het spel.
Update 8 december 2010: Er wordt 23 jaar geëist.
Update 25 mei 2011: Aryan wordt veroordeeld tot 18 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook