dinsdag 9 februari 2010

Uitspraak: Dertien jaar voor fatale overval De Kwakel

Odhise K. (50) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot dertien jaar celstraf voor het medeplegen van een moord op 8 december 2008 in De Kwakel (Gemeente Uithoorn) bij de bloemenveiling aan de Legmeerweg. De rechter achtte bewezen dat K. en zijn mededader het slachtoffer, een Albanees, in koelen bloede hebben neergeschoten en vervolgens de benen hebben genomen.

Volgens de rechter heeft K. samen met zijn kompaan opzettelijk en na kalm beraad op het slachtoffer geschoten, nadat ze hem van zijn tas hadden beroofd.

Justitie eiste vijftien jaar gevangenisstraf. K.'s advocaat vroeg vrijspraak van moord tijdens de zitting, omdat niet zou blijken dat hij op de bewuste avond op de plek des onheils is geweest. K. heeft zelf tijdens het proces gezwegen. De rechtbank heeft daardoor geen volledig inzicht gekregen in de precieze achtergronden van de moord, luidde het vonnis. Ze gaat wel uit van een afrekening in het criminele circuit. K. is eveneens veroordeeld voor verboden wapenbezit, het voorhanden hebben van verdovende middelen en zogeheten opzetheling.

De andere verdachte moet nog voor de rechter verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook