dinsdag 9 februari 2010

Eis: voorwaardelijk voor dood baby

Het Openbaar ministerie heeft voor de rechtbank in Zutphen een half jaar voorwaardelijke celstraf geëist tegen Sue L., (30) omdat ze haar pasgeboren baby zou hebben gedood door het te laten verdrinken in een toiletpot. Verder moet de vrouw wat betreft het OM een werkstraf van 240 uur voor dit misdrijf ondergaan.

Sue L. hield tijdens de zitting vol dat ze helemaal van niets wist. Niet van haar zwangerschap, niet van de bevalling op het toilet en niet van de dood van haar dochtertje. Het 6 kilogram wegende meisje overleed aan onderkoeling, verdrinking of aan een combinatie van die twee omdat het met haar beentjes vast bleef zitten in de afvoer.

Deskundigen denken dat de vrouw in paniek handelde. L. lijdt namelijk aan psychische stoornissen. Advocaat S. Baas vroeg de rechtbank daarom om haar cliënte ontslag van rechtsvervolging te geven. Ze vindt dat de vrouw het kind niet opzettelijk doodde. „Er is in haar geval sprake van een verdringingsmechanisme waardoor ze het allemaal niet meer weet. Het is een persoonlijk drama voor Sue.”

De vrouw wordt inmiddels door verschillende deskundigen en instanties behandeld.

6 maanden voorwaardelijk, voor het doden van een baby, da's niet echt straf.

Uitspraak dinsdag 23 februari.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook