dinsdag 9 februari 2010

Steve Brown veroordeeld tot 400 euro voor slaan Peter de Vries

Reactie Steve Brown op de uitspraak
Vanmiddag diende de rechtszaak tussen Steve Brown & Peter R. de Vries over het rai-incident. Nodig of niet, er was extra beveiliging aanwezig.

Brown vertelde zijn kant van het verhaal en kwam met meerdere bewijsstukken die zijn beweringen bewezen. Daarnaast werden beelden bekeken van een "getuige" (Dhr. Bartels) die Brown op de bewuste dag bedreigde met een ijzeren staaf.

De spanning tussen Brown en Officier van Justitie Mevr. Mr. Wijffers was duidelijk merkbaar. Wijffers vermeed zoveel mogelijk oogcontact. Zij eiste 20uur werkstraf, 2 weken voorwaardelijk celstraf, een boete van €.750. en een proeftijd van 2 jaar. De rechter veroordeelde Brown alleen tot een boete van €.400. De rechter maakte nog een opmerking dat de grens voor het hoger beroep 500 euro is, waardoor de indruk wordt gewekt dat de rechtbank niet wil dat Brown in hoger beroep kan en de zaak hierdoor is afgedaan. In hoger beroep zouden ook de anonieme getuigen opgeroepen moeten worden, iets wat de rechtbank duidelijk liever ook vermijdt. De rechter bleek ervan op de hoogte dat De Vries begin jaren '90 is veroordeeld omdat hij hand-en-span diensten verleende voor de organisatie van Klaas Bruinsma.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook