dinsdag 9 februari 2010

Nederlander krijgt twee jaar cel in België

Noah G. (19) uit Eindhoven is vandaag door de rechtbank in het Belgische Leuven bij verstek veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij bij een caféruzie een man zwaar had mishandeld.

Zijn maat Geoffrey D.B. (19) uit Wemmel (bij Brussel), die bij de vechtpartij was betrokken, kreeg ook twee jaar. Daarvan is 1,5 jaar voorwaardelijk omdat hij spijt heeft betuigd en een anti-agressiecursus heeft gevolgd.

De massale vechtpartij vond plaats bij café 'De Snok' in Aarschot (niet ver van Leuven) op 15 augustus 2009 rond 4 uur 's morgens toen één van de aanwezigen het aan de stok kreeg met Noah G. omdat die zijn vriendin lastigviel. De uitbater dreef de vechters naar buiten, waar de knokpartij helemaal uit de hand liep. Noah G. en Geoffrey D.B. sloegen één van hun tegenstrevers tegen de grond en trapten op diens luchtpijp zodat de man uit Aarschot een zwaar hersentrauma opliep. Hij lag drie weken in een coma en is nog steeds niet hersteld.

Na de vechtpartij gingen de G. en D.B. er vandoor. Pas twee maanden later werden ze opgepakt. Terwijl Noah G. werd vrijgelaten, bleef zijn kompaan in de cel waar hij de anti-agressiecursus volgde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook