dinsdag 20 oktober 2009

Moordend en verkrachtend door Alkmaar in opdracht van ‘Geesten’

Arvin Ymeri (24), die  vorig jaar moordend en verkrachtend door Alkmaar trok geeft als verklaring voor zijn daden: „Ze waren schuldig. ’t Was wraak”

Hoewel Arvin voor een deel van de gruweldaden sterk verminderde toerekeningsvatbaarheid is verklaard op grond van paranoïde schizofrenie eiste gisteren officier van justitie mevr. mr. M.G.C. Panhorst een gevangenisstraf van 24 jaar. En daarbij ter extra beveiliging van de samenleving ter beschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. Want  het is onzeker hoe groot de groep mensen is die de uit het Albanese Shkoder stammende keukenhulp nog meer rekent tot de „schuldigen” aan de verkrachting waarvan hij meent slachtoffer te zijn geweest.

Sindsdien is hij volgens eigen zeggen de controle over zichzelf kwijt en hebben “de geesten” het bij hem voor het zeggen, met hun stemmen die hem opdragen: “Verkrachten!”

Het verschrikkelijkste lot trof op zaterdag 3 mei vorig jaar echter niet een vrouw, maar gediplomeerde beveiliger Marcel Henneman (43), die in de garage bij zijn woning in de Spanjaardstraat wat wilde gaan sleutelen aan zijn trots, een pas verworven zilvergrijze Mercedes.

Arvin Ymeri was al maanden naar hem op zoek geweest, zei hij. Want ook in hem zag hij een van zijn verkrachters die behoorden tot een groep rond zijn gewezen baas, chef-kok S., die hem zo vaak had gepest. Hij zag hem nu bezig in de garage toen hij zijn hond uitliet. Hij bracht het beestje thuis en keerde terug: “Ik wilde met hem praten. En als hij slecht reageerde, zou ik schieten”, heeft Ymeri bekend. Het geladen pistool had hij steevast bij zich. “Ik zei: Ik heb gezien dat je me hebt verkracht. Hij zei: Ik niet. Het waren de anderen. Ik vroeg wie ’t waren. Hij zei: Je bent een klootzak en een viespeuk. Ik werd kwaad en ik schoot. Eerst in zijn buik. Toen in zijn hart. En toen hij was gevallen in zijn rug…”

De moordenaar heeft verklaard dat hij ook tijdens een vakantie in Albanië is verkracht door een paar neven. Onderzoek of, waar en wanneer dit geval óf dat in Alkmaar heeft plaatsgevonden, heeft geen enkele bevestiging opgeleverd. Voor officier van justitie mr. Panhorst is er geen twijfel: de gestoorde heeft zich op volstrekt willekeurige slachtoffers gericht.

Dat was ook mevr. Joyce, bij wie hij op 12 september 2008 in de auto stapte toen ze parkeergarage De Karperton uit wilde. Ze zou de volgende dag ceremoniemeester zijn op het huwelijksfeest van een schoonzusje. Maar nu kreeg ze een mes te zien, en klonk het bevel: “Rijden!” Op een landweg in Heerhugowaard vergreep Y. zich aan haar. Ze kon niet weg. Hij hield zijn hand op het slot van haar gordel. Hij misbruikte de vrouw eerst voorin en daarna nog op de achterbank. Joyces aangifte leidde tot Ymeri’s opsporing, waarna hij ook de moord bekende.

Maar intussen had hij op 28 september in de Vermeerstraat een echtpaar de ultieme nachtmerrie laten beleven: toen zij terugkerend van een vrijgezellenfeest en met – eveneens – een trouwpartij in het verschiet, hun woning binnengingen drong Ymeri zich opeens naar binnen.

Alwéér een opdracht van „de geesten” en „het verkrachtingsgevoel.” De vrouw gilde. De man probeerde hem woedend eruit te werken. ’t Werd een worsteling. De vrouw wapperde vergeefs met bankbiljetten. “Wil je geld!?” Ymeri werkte de man tegen de grond, trapte hem vol in het gezicht en bond hem aan handen en enkels in het toilet. Mevrouw moest mee naar de slaapkamer boven waar hij dreigend met zijn mes haar broek uittrok en zich aan haar vergreep. “Ik ben moeder van twee kinderen!” riep ze nog wanhopig. Toen klonk gestommel.

Meneer had zich weten te bevrijden. Ymeri wilde ervandoor. Griste nog gauw een ring van haar vinger. Op de trap zorg hij voor een bloedbad toen hij meneer messteken toebracht in zijn hoofd.

Uitspraak: 3 november. (Het werd 15 jaar en TBS)

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook