dinsdag 20 oktober 2009

Smolders verhoord over corruptie

Het bekende Tilburgse raadslid Hans Smolders (de ex-chauffeur van Pim Fortuyn)is vorige week donderdag door de rijksrecherche verhoord over een gunst die hij zou hebben gevraagd aan de ontwikkelaar van een groot winkelcentrum in Tilburg. De fractievoorzitter van de Lijst Smolders Tilburg (LST) heeft dat dinsdag persoonlijk bekendgemaakt.


Smolders legde dinsdag uit dat in een gesprek met directeur Andrew Roud van de McMahon Development Group (MDG) aan de orde kwam dat burgemeester Ruud Vreeman een gunst had ontvangen voor het plan om in Tilburg het grootste winkelcentrum van Nederland te bouwen. Smolders erkent dat hij uit nieuwsgierigheid heeft geïnformeerd of hij niet dezelfde behandeling kon krijgen. Op het moment van het gesprek was het standpunt van zijn partij in de gemeenteraad van doorslaggevend belang voor de komst van de zogenoemde mall.

In het verhoor door de rijksrecherche hebben agenten gesproken over een beloning van 75.000 euro, zegt Smolders.

Burgemeester Ruud Vreeman heeft justitie geïnformeerd over het verhaal, aldus Smolders. Volgens het Brabants Dagblad is in de Verenigde Staten recent ook Roud door de rijksrecherche gehoord.

De woordvoerder van de burgemeester wilde dinsdagochtend niet reageren, maar liet wel weten dat het verhaal bij de gemeente bekend is.

Smolders denkt dat de beschuldiging een laatste poging van Vreeman is om zijn lijf te redden. De burgemeester is door de uitkomst van een onderzoek naar het duurder uitgevallen Midi Theater het vertrouwen van een meerderheid in de gemeenteraad kwijtgeraakt. Woensdagavond is daarover een debat in de raad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook