donderdag 24 december 2015

2 arerstaties om moord op René Francis Paul

Een man (23) uit Rotterdam en een man (21) uit Lelystad zijn gisteravond in Soesterberg aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op 10 december in Rotterdam, waarbij één dode viel en ook iemand zwaargewond raakte.

De man die bij de schietpartij omkwam was René Francis Paul (39). Hij woonde op Sint Maarten en sliep in Rotterdam bij een goede vriend, die ook een woning op Sint Maarten heeft. Paul was sinds 6 december in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen.

Die vriend (23), deed vermoedelijk op 10 december de deur van zijn woning open en werd toen overmeesterd door de twee daders. Hij raakte daarbij zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Paul overleed bij de schietpartij. De daders waren vermoedelijk eerder die avond al in de woning geweest.

De man uit Rotterdam en de man uit Lelystad konden gisteravond in een huis in Soesterberg worden aangehouden. De avond ervoor werd de zaak besproken in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dat leverde drie tips op voor de politie.

In de woning in Soesterberg is een doorzoeking gedaan, evenals in een woning in Rotterdam en in Lelystad. De twee verdachten worden dinsdag voorgeleid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook