donderdag 5 mei 2016

Man doodgeschoten in Dordrecht, verdachten aangehouden


In Breda en Raamsdonksveer zijn vandaag tien mensen aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij eerder op de dag in Dordrecht.

Het slachtoffer, de Antilliaan Bob Cumma alias 'Rasta'(38) uit Dordrecht, werd vanmiddag op de Merwedestraat neergeschoten. Reanimatiepogingen van hulpverleners haalden niets meer uit, de man overleed.

De verdachten gingen ervandoor in meerdere auto's. Maar een bumper en kentekenplaat bleven achter op de plaats van de schietpartij. Op basis van dat kenteken werden in Breda drie mannen aangehouden. Dat gebeurde met getrokken pistolen, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk werden beschouwd. Later op de avond werden in Raamsdonksveer nog eens vier mannen aangehouden in een woning en twee die in een auto voor die woning zaten. Een andere verdachte meldde zichzelf op het politiebureau in Breda.


De tien verdachten zijn: drie vrouwen (49, 25 en 17 jaar) en drie mannen (54, 30, en 28 jaar) uit Raamsdonksveer en vier Bredanaars (30, 27, 23 en 17 jaar). Zij werden aangehouden in en rond een woning in de Wingerdstraat in Raamsdonksveer en bij een vluchtauto op een parkeerterrein bij winkelcentrum Hoge Vucht in Breda. Het gaat om een Armeense familie, die daar al twintig jaar woont.

De schutter is Terry C. (30). Hij schoot Bob neer toen die zijn auto naast die van hem had geparkeerd. De twee hadden al vaker ruzie gehad. Terry’s vriendin (23) zat naast hem. Terry had haar opgehaald van haar stage. Toen Terry zag dat Bob naast hem parkeerde, had hij tegen zijn vriendin geroepen dat ze uit de auto moest springen. Ze keek en zag Bob. “Hij deed zijn hand in een tasje. Bij een Antilliaan weet je wat dat betekent…” Zij rende weg, er klonken schoten en even later lag Bob voor dood op de grond.Volgens de vriendin was het zelfverdediging.

Het is onbekend waar de ruzie tussen Bob en Terry over ging, noch dat die zo hoog opgelopen was. De mannen kennen elkaar uit de buurt en vrouwen uit beide families gingen goed met elkaar om.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordenaar Digna van der Roest komt vrij

Ton P. uit Groningen, moordenaar van de negenjarige Digna van der Roest in 1982, komt vrij.

Digna was met een smoes over jonge poesjes van straat gehaald door de partner van Ton, Hannie P.M.-P. Ze had een meisje voor de aan seks met Lolita-meisjes verslaafde Ton opgescharreld omdat ze bang was dat hij zich anders aan haar kinderen zou vergrijpen.


Het echtpaar kreeg aanvankelijk levenslang doch in hoger beroep werd hun straf omgezet in achttien jaar plus tbs. In 1991 gaat Ton de TBS in. Hannie is in de gevangenis overleden. In 2004 komt Ton uit de TBS en krijgt een nieuwe vriendin. Die mishandeld hij zodat hij in 2005 weer de TBS in gaat

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook