woensdag 15 februari 2012

Zoon schiet vader dood in Hoensbroek

David de la Roy (56) uit Lanaken (België), is doodgeschoten door zijn zoon Roy de la R.(32) op bedrijventerrein De Koumen in Hoensbroek. De dodelijke schietpartij zou het dramatische einde zijn van een jarenlang aanslepende familieruzie, maar dat kon de politie nog niet bevestigen.
Getuigen hoorden woensdag rond 12.45 uur drie schoten en anderen zagen een man met een wapen wegrennen.

De zwaargewonde man kon nog ruim 100 meter weg strompelen voordat hij op straat in elkaar zakte en stierf.

Het slachtoffer was eigenaar van een dakdekkersbedrijf De Kloe op bedrijventerrein De Koumen in Hoensbroek (Heerlen), waar zich de schietpartij afspeelde. De zoon heeft ook een soortgelijk bedrijf. Vader en zoon De la R. bestierden in een eerder stadium samen dakdekkerbedrijf De Kloe in Hoensbroek, maar deze samenwerking liep op een gegeven moment spaak. Beide mannen gingen daarna op zakelijk gebied hun eigen weg. Bronnen rond de familie spreken van 'concurrerende belangen tussen vader en zoon'. Vader en zoon hadden een langdurig zakelijk conflict hadden dat zelfs was uitgemond in meerdere juridische procedures. Ook was er sprake van ernstige provocaties aan het adres van de verdachte Heerlenaar.

Update 23-5-2012
Roy heeft bekend. Volgens zijn advocaat Warholt Tonckens is er echter geen sprake van voorbedachte rade en dus moord. ,,Hij had namelijk van tevoren geen plan om zijn vader te doden.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Lijk in uitgebrand busje in Amsterdam

Op de Oosterdokskade in Amsterdam is een lijk gevonden in een uitgebrand busje met een Frans kenteken.

Het busje, dat volgens buurtbewoners al twee weken op die plek stond, is afgelopen nacht uitgebrand.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook