maandag 29 maart 2010

Dode vrouw gevonden in Fijnaart | tante van Frans Bauer

Doortje de Krom-van Doom (60)-de tante (zus van moeder) van zanger Frans Bauer- is rond 18 uur dood aangetroffen in haar woning aan de Molenstraat in Fijnaart (NB). Zij zou zijn doodgeschoten. Haar echtgenoot Giel de Krom (59) lag zwaargewond naast haar. Hij is in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Volgens familie heeft de man zijn echtgenote vermoedelijk neergeschoten en daarna de hand aan zich zelf geslagen, .

Het drama heeft zich afgespeeld in een woonwagenkamp waar ook de ouders van de bekende volkszanger wonen. De familie de Krom woont in de wagen náást de woning van de ouders van Frans Bauer.

De familie van Frans Bauer krijgt niet voor het eerst met geweld te maken. Op 30 september 1972 schiet Lena Bauer (35) haar man Karel (39) dood, na een avondje stappen. Op 26 maart 1994 wordt Guus Bauer (38) -een achterneef van Frans- op een woonwagenkamp in Zoetermeer doodgeschoten door diens zwager J.L. (53) (beide mannen schoten op elkaar nadat Bauer zijn zwager en 2 zussen had bedreigd. J.L. wordt ontslagen van rechtsvervolging).. In 2002 vermoordde een volle neef van Frans -Bert van E- Barbara de Jong (29) en dumpte haar in de Zuid Willemsvaart. Neef Bert kreeg 12 jaar. In 1999 werd een achterneef, Karel Bauer (43), neergeschoten op Isla Marguerita, in Venezuela. Waarschijnlijk was zijn vriendin Martha het beoogde slachtoffer.

Update 30 maart: Het lijkt vrijwel vast te staan dat Giel de Krom zijn vrouw Doortje heeft neergeschote. Neerslachtigheid, recent verlies van baan, gezondheidsproblemen en zorgen om de toekomst en zijn pensioen, hebben daarbij mogelijk een rol gespeeld.

Update 30 maart: De beide echtelieden wilden klaarblijkelijk samen sterven. Tot die conclusie komt de politie aan de hand van een verklaring die Giel de Krom vandaag heeft afgelegd en een brief die in hun woonwagen is gevonden.

Update 9 april: Justitie is de mening toegedaan dat Doortje zichzelf heeft neergeschoten. Justitie seponeert de zaak. De familie Bauer lijkt het niet eens met de gang van zaken en Giel de Krom - na 4 dagen al uit het ziekenhuis- keert niet terug op het kamp.

Update 10 augustus 2010: Giel de Krom pleegt zelfmoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgereden in Ooltgensplaat | Mogelijk moordaanslag

Een fietser (55) uit Ooltgensplaat (ZH) is doodgereden door een man (63)uit Oude-Tonge.

De automobilist voerde de fietser over een grote afstand mee op de motorkap, waarna het slachtoffer onder de auto terechtkwam. Het voorval gebeurde rond 11.30 uur op de Oudelandsedijk in Ooltgensplaat. De automobilist reed na het ongeval gewoon verder en kon later door de politie worden aangehouden. De politie behandelde de zaak eerst als een dodelijk ongeluk, maar toen bleek dat dader en slachtoffer elkaar kenden en al enige tijd ruzie hadden. Er was over en weer aangifte gedaan van bedreiging en de automobilist had vorig jaar de fietser nog met een ijzeren staaf aangevallen. De politie behandelt de zaak nu dan ook als een mogelijke moordaanslag.

Afgelopen donderdag 25 maart kwam in Ooltgensplaat al een 3-jarig jongetje om het leven toen hij op de fiets werd doodgereden door een vrachtauto..

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 2 jaar voor doodschieten Henk Hofker

Tegen Wiltje L. (27) uit Groningen is voor de rechtbank in Groningen twee jaar celstraf geëist wegens het doodschieten van Henk Hofker (28) vorig jaar december in een woning aan de Lierstraat in Groningen.

Volgens Wiltje L. ging het wapen per ongeluk af, toen hij samen met twee vrienden met twee revolvers aan het spelen was. “We waren stoer aan het doen. Een beetje de trekker overhalen. We hadden de kogels eruit gehaald, ze er 's avonds weer ingedaan, maar ze er ook weer uitgehaald. Ik dacht dat het wapen leeg was”, verklaarde hij tijdens de zitting.

De mannen rookten een joint toen ze met de wapens en kogels speelden. Nadat het slachtoffer door de kogel was geraakt, sloeg de verdachte op de vlucht. Hij meldde zich een dag later bij de politie in Rotterdam. Het OM vindt dat L. roekeloos is omgegaan met de revolver en dat hij daarom moet worden veroordeeld voor dood door schuld.

De rechtbank doet op 12 april uitspraak. (Het werd 3 jaar)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kinderontvoerder en –verkrachter Leo Smit krijgt klappen

prison-violence Leo Smit (28) die vorige week veroordeeld is tot zeven jaar cel en tbs omdat hij samen met Kai Mallo (29) Hanna Donkersteeg (7) heeft ontvoerd en verkracht op een camping in Brielle is afgelopen weekend in P.I. de Dordtse poorten op afdeling F in zijn cel bijna doodgeslagen en bewerkt met een mes door mede gedetineerden die er achter waren gekomen wie hij daadwerkelijk was en waar hij voor vast zat.

Leo Smit heeft waarschijnlijk hersenletsel opgelopen en ligt momenteel in een observatiecel. Op de afdeling Blok F van PI Dordrecht loopt inmiddels een onderzoek naar de gebeurtenissen, maar dat heeft nog niets opgeleverd. Geen van de gevangenen kan zich herinneren ook maar iets van het voorval te hebben gemerkt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook