donderdag 18 augustus 2011

Dode man in Twentekanaal Delden

In het Twentekanaal in Delden is het stoffelijk overschot van Jan Diphoorn (59) uit Hengelo gevonden. Mensen die de berm langs het kanaal maaiden zagen het lichaam in het water onder de Linschotenbrug die de A1 over het kanaal leidt. Diphoorn was woensdagavond nog in zijn woning aan de Bornsestraat gezien. Uit sectie bleek dat het om een misdrijf ging.

Diphoorn stond bekend als pedofiel. Hij werd gevonden op een bekende ontmoetingsplaats voor homo's. Uit onderzoek zou later blijken dat Diphoorn via internet regelmatig contact had met Duitse en Nederlandse mannen van Turkse afkomst.

Update 31 augustus 2012
De moord op de pedofiel Jan Diphoorn uit Hengelo lijkt een wraakactie te zijn van een van zijn slachtoffers. Naar nu blijkt is hoofdverdachte Sezgin S. (26), afkomstig uit het Twentse Goor, in zijn jeugd door Diphoorn misbruikt.

Deze week werd een tweede verdachte (28) ingerekend. Het gaat om een Turkse kennis van S., maar deze tweede verdachte is voor zover bekend niet seksueel misbruikt.

Diphoorn werd in 2006 veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens en het bezit van kinderporno. Bronnen rond het onderzoek bevestigen dat S. rond zijn negende jaar meerdere keren door Diphoorn is misbruikt.

Volgens bewoners van de volkswijk Tuindorp, waar Diphoorn destijds woonde, nodigde de vermoorde zedendelinquent jonge jongetjes uit om bij hem thuis ‘natuurfilms’ te kijken. In de wijk was dat bekend, Diphoorn stond er bekend als ‘Vieze Jantje’. Nadat hij werd veroordeeld en zijn straf had uitgezeten, verhuisde de pedofiel naar Hengelo.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook