zaterdag 23 augustus 2008

Arrestaties voor mishandelen en verkrachten Nederlanders bij Rome

De Italiaanse politie heeft zaterdag twee Roemeense schaapherders van 20 en 32 jaar aangehouden voor de gewelddadige roofoverval op een Nederlands koppel uit Waalre.

De Nederlanders waren op fietsvakantie en kampeerden met hun tent vlakbij een verlaten boerderij in Ponte Galeria, aan de rand van Rome, niet ver van de badplaats Ostia.

De Roemenen, van wie de jongste illegaal in Italië verblijft, wonen in een caravan vlakbij de verlaten boerderij en zouden het Nederlandse echtpaar de plek hebben aangewezen als kampeerplaats. De 54-jarige man heeft de Roemenen herkend als zijn aanvallers.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het echtpaar overvallen door de herders en met stokken afgetuigd en beroofd van 1500 euro.

De 52-jarige vrouw werd verkracht. De man en de vrouw zijn met diverse botbreuken opgenomen in het San Camillo hospital in Rome. De vrouw verkeert in shocktoestand.

Niet verbazingwekkend dat het Roemenen zijn. Rondom Rome leven vele Roemenen aan de zelfkant en omlangs kondigde Silviuo Berlusconi nog de Roma noodtoestand af om het hoofd te bieden aan de -grotendeels Roma- misdadigers in en rondom de grote steden.Update 7 mei 2009: Uiteindelijk kregen de twee ruim 11 jaar cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook