dinsdag 28 maart 2017

Aanhoudingen in 'vergismoord'op DJ Djordy

De moord op 8 oktober 2016 het leven kostte aan de dj Djordy Latumahina (31) is volgens de Amsterdamse recherche en het openbaar ministerie (OM) zeker een vergismoord.

Vanmorgen vroeg hebben arrestatieteams invallen gedaan in Aalsmeer en andere plaatsen in de omgeving van de hoofdstad en arresteerden vijf personen, die van betrokkenheid bij de moord worden verdacht.

'DJ Djordy' werd geliquideerd in een parkeergarage van het appartementencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam, waar hij met zijn vriendin Cher Risha en tweejarige dochtertje woonde. Latumahina was vrijwel op slag dood, zijn vriendin raakte zwaargewond en is nog altijd aan het revalideren. Hun dochtertje was ooggetuige van de vergismoord.


De politie en het OM hielden in eerste instantie alle mogelijkheden open, maar stuitten al snel op sterke aanwijzingen dat de aanslag een vergissing van de daders was. Djordy en zijn vriendin reden in dezelfde zwarte Mini als een inwoner van het complex, die contacten onderhoudt met personen uit het criminele milieu. De vriendin van deze persoon vertoont enige gelijkenis met de vriendin van Djordy. De daders stonden in de parkeergarage te wachten en moeten hebben gedacht dat hun doelwit in de zwarte Mini zat.

De aanhoudingen van vanmorgen zijn een belangrijke doorbraak in het liquidatieonderzoek, dat vanwege het overlijden van een onschuldige zeer hoge prioriteit heeft.

Het is ook voor het eerst sinds langere tijd dat de politie concrete resultaten boekt bij het oplossen van de stroom afrekeningen in de onderwereld.

De recherche houdt rekening met meer aanhoudingen en toont vanavond beelden van de aanslagplegers bij het programma Opsporing verzocht. Voor tips die leiden tot meer resultaten in het onderzoek is een door het openbaar ministerie een beloning uitgeloofd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook