dinsdag 31 maart 2015

Dode vrouw in Beuningen

Vanmorgen is een vrouw (60)  dood in haar huis aan de Nettenkoper in Beuningen gevonden, zij is door een misdrijf om het leven gekomen. De partner (43) van de vrouw is opgepakt.

  Over het motief van de verdachte is nog niets bekend.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Beerput open bij Amsterdamse rechtbank?

  Shefina K. (31), de persoonlijke assistent van rechtbankpresident Carla Eradus moet voor de rechter verschijnen wegens fraude. Haar advocaat waarschuwt dat er met deze zaak een beerput wordt opengetrokken in de Amsterdamse rechtbank.

  Shefina K. wordt beschuldigd van het indienen van valse declaraties, het vervalsen van de handtekening van de president en het stelen van VVV-bonnen. Deze praktijken zouden haar werkgever duizenden euro's hebben gekost.

  Volgens haar advocaat Geert-Iem Roos is de vervolging van K. "onverstandig", omdat er "nu in deze gevoelige kwestie een beerput opengetrokken gaat worden. Ik had de aanklager om die reden verzocht deze zaak op een andere manier af te doen, maar hij wilde daar niet aan". Roos zegt dat het op de rechtbank Amsterdam normaal lijkt om valse declaraties in te dienen. Zijn cliënt zou dan ook "zeker niet de enige" zijn.

  De raadsman heeft een verzoek ingediend om ook Carla Eradus te horen. De Haagse rechtbank buigt zich volgende week over dit verzoek. Een woordvoerder van de Amsterdamse rechtbank zegt de door Roos geschetste cultuur niet te herkennen. "Het was en is hier niet eenvoudig om te sjoemelen", zegt hij.

  Carla Eradus  werd in 2002 al door Theo van Gogh beschuldigd van nepotisme en voorts  lag zij onder vuur voor haar beleid in de zaak tegen Geert Wilders. Ook werd zij in 1991 door de Hoge Raad op de vingers getikt wegens haar optreden in een voogdijzaak.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook