woensdag 29 april 2015

Nederlander schuldig aan moord op Belgische vrouw

Een Nederlandse man(61) is door de rechtbank in Tongeren (België) schuldig bevonden aan moord op zijn vrouw Ida Hesemans. In maart 2012 doodde Pieter van W. zijn vrouw in hun woning in Peer.

    Dat zou zijn gebeurd na jaren van treiteren en kleineren door Hesemans, zo bleek tijdens eerdere zittingen. Op een ochtend werd het Van W. te veel, toen Hesemans zei: “ik heb nooit van je gehouden, steek dat maar in jouw koppie”. Van W. zei in de rechtbank dat hij het “onverklaarbaar vindt“ dat hij Hesemans aanviel. Hij wurgde haar met zijn handen en zijn broekriem.

    De jury vindt dat Van W. tijd had om op te houden voor Hesemens overleed aan de verwurging en daarom het voornemen had om haar te doden. De juryleden houden wel rekening met uitlokking, zo bleek woensdag. Daarom kan hij maximaal vijf jaar cel krijgen. Vrijdag hoort de Nederlander wat zijn straf wordt.

    De jury sprak zich reeds woensdagavond uit: Zij vindt dat er sprake is van moord met uitlokking en veroordeelde de man tot 5 jaar, de maximale straf

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook