woensdag 12 januari 2011

Dode in auto in Overvecht

In de wijk Overvecht in Utrecht is het lichaam van een man (28) uit Nieuwegein gevonden. Het slachtoffer zat in zijn auto en was tegen een garagebox aangereden. Hij is met een vuurwapen om het leven gebracht.
Het was de eerste moord in de stad Utrecht sinds 2008.

Een man (25)  uit Utrecht wordt als verdachte gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Lijk langs A27

Langs de A27 bij Maartensdijk/Hollandsche Rading is het lichaam gevonden van Jelle de Baat (19) uit Hilversum. Door het politieonderzoek ter plaatse zijn er flinke files ontstaan.

De man is gevonden langs het Lambert Veenspad op een plek die veel gebruikt wordt door joggers maar die ook bekend staat als homo-ontmoetingsplaats. De politie gaat uit van een misdrijf.

Update 18 januari 2011: Er worden twee mannen (20 en 36) uit Utrecht gearresteerd.

Update 20-6-2011: Joshua B. (20) uit Utrecht, één van de gearresteerde verdachten, wordt ook verdacht  betrokken zijn bij twee afpersingszaken.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag voor de rechtbank in Utrecht bekend. Justitie vervolgt B. tevens voor de 700 XTC-pillen die hij op de dag van zijn aanhouding bij zich had.

Jelle en zijn vriendin waren aan de Utrechtse Pieter Nieuwlandstraat in Tuinwijk aanwezig geweest bij een pokertoernooi. Ze werden met een vuurwapen gedwongen om in een donkergroene Saab 9000 CDE, kenteken HG-RS-58, plaats te nemen. Jelle de Baat werd gedwongen zijn woonadres prijs te geven. De ontvoerders wilde geld zien. Thuis aangekomen werden de geliefden ernstig mishandeld. Met de kolf van het vuurwapen geslagen en moesten ze de code van de kluis geven.

Om hun eisen kracht bij te zetten werd Jelle de Baat door zijn scheenbeen geschoten. Uiteindelijk werd Jelle de Baat, samen met wat huisraad van enige waarde zoals BlackBerry’s, meegenomen. Zijn vriendin werd achtergelaten. Vanuit Hilversum reden de ontvoerders met Jelle de Baat in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Hollandsche Rading werd Jelle de Baat geliquideerd middels een schot door het hoofd.

Er zijn drie verdachten aangehouden in deze zaak. Joshua B. is hoofdverdachte. Hij stond ook reeds 13 april voor de rechter tijdens een regiezitting voor de gijzeling en dood van Jelle de Baat. Tijdens diee zitting nog een man is opgepakt. Hij zat in een wachtruimte buiten de rechtszaal. Volgens de politie heeft hij met de zaak te maken. Het is de 4e verdachte die wordt gearresteerd.

Joshua B. Zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrun.

Update 31 januari 2012:
De rechtszaak is begonnen.
Update 2 februari 2012
Er wordt 20 jaar geëist

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode bij overval in Ede

Bij een overval op een woning aan de Stationsweg 62 in Ede is vanmorgen de bewoner Cees Lieftink (59) omgekomen. De overvallers zijn voortvluchtig.De overvallers zijn rond 3 uur via de achterkant het huis binnengekomen. In de slaapkamer ontstond een worsteling met Lieftink, die daarbij omkwam. Zijn vrouw was ook in de woning aanwezig, maar bleef ongedeerd. De daders zijn gevlucht. Op het adres is veilinghuis Lieftink gevestigd.

Volgens anonieme bronnen stonden er vier gemaskerde mannen naast Cees' bed en trok het slachtoffer de bivakmuts van een van de verdachten zijn hoofd. De verdachte schoot Lieftink daarop dood. Een tweede gerucht is dat Lieftink eerder al eens een inbreker met een knuppel zijn huis uit joeg en sindsdien werd bedreigd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Utrecht

De Utrechtse politie heeft afgelopen nacht een dode man aangetroffen in een auto aan de Theemsdreef in de Domstad. De politie meldt dat de man om het leven is gebracht.

Het gaat om Orson Daschveld (28) (alias Frankie Orson Asantoe) uit Nieuwegein. Getuigen zagen rond 2 uur een auto tegen een garagebox op de Theemsdreef in de wijk Overvecht rijden. Daarna werd de dode man in de auto aangetroffen. Hij is volgens de politie met geweld om het leven gebracht. Over het motief tast de politie in het duister.

Update 4 februari: in Utrecht wordt een verdachte aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook