maandag 21 augustus 2017

Eis: 10 jaar cel voor doodslag op echtgenoot

Tegen Sandra N. (39) uit Den Bosch is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch 10 jaar cel geëist voor doodslag. Sandra bekende bekende dat ze 29 juni vorig jaar haar partner Selim van der Heijden (39) in bed in zijn hals stak. Daarna probeerde zij zichzelf te doden met dertig messteken.

N. zegt zich weinig te kunnen herinneren van het moment. Ze zou aan geheugenverlies lijden. Deskundigen constateerden psychische problemen, maar vonden haar toerekeningsvatbaar. De vrouw zei dat haar partner haar fysiek en geestelijk mishandelde.

Van der Heijden liep negen steekwonden op. Hij strompelde zwaargewond naar zijn moeder, vier deuren verderop. Hij haalde dat net, maar reanimatie baatte niet.

Binnen het gezin speelden al jaren problemen, mede veroorzaakt door de drugshandel van Selim. Sandra was het hier niet mee eens maar vond het ook wel 'makkelijk geld', zei ze. De politie was er al een aantal keer voor binnengevallen. Tegenover instanties als jeugdzorg hield het gezin de problemen verborgen.

Pas na een politie-inval begin juni vorig jaar merkte de omgeving dat het slecht ging met het gezin, zeiden getuigen. Sandra veesde haar vijf kinderen en huis te verliezen. Tegen haar moeder zei ze dat ze dood wilde. Op de bewuste ochtend liep ze naar eigen zeggen in een roes naar beneden, pakte een mes, ging weer naar boven en stak. Doodslag door psychische overmacht en daarom moet N. vrijuit gaan, bepleitte haar advocaat.

De kinderen, tussen tien en vijftien oud, hopen dat hun moeder vrijkomt, zo schreven ze in brieven aan de rechter.

Uitspraak op 1 september.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook