donderdag 23 juni 2016

Getuige in moordzaak doodgeschoten in Utrecht

Ranko Scekic (45) is gisteravond in Utrecht doodgeschoten. Daarmee is Skecic de tweede getuige uit het liquidatieonderzoek 26Koper die het zwijgen is opgelegd. Scekic werd in de wijk Overvecht door twee mannen op een scooter onder vuur genomen.

Hij speelde een rol in het onderzoek naar een groep mannen die liquidaties zou voorbereiden. Dinsdag nog kwam hij in een zitting in de Amsterdamse rechtbank ter sprake als getuige en hij  zou binnenkort een verklaring afleggen in de zaak.

Scekic was een van de criminelen die door de 'moordservice op wielen' uit Utrecht en omgeving werd geobserveerd als mogelijk liquidatiedoelwit. Foto's van hem werden vorig jaar aangetroffen op een geheugenkaartje bij een van de verdachten. De politie wist zijn identiteit te achterhalen en waarschuwde hem. Net als zeker nog zes anderen.

Skecic verklaarde bij de politie dat hij mogelijk doelwit was omdat hij te veel wist over drugsactiviteiten van de verdachten in Spanje. Mannen uit het onderzoek 26Koper die vastzitten, zouden betrokken geweest zijn bij een liquidatie van een Nederlandse crimineel in Spanje en grootschalige drugshandel.

In mei werd in Amsterdam Abderrahim Belhadj doodgeschoten. Ook hij stond op de doelwitten of 'dodenlijst' van de 26Koper-groep en zou eveneens getuigen. Justitie zei toen dat het moeilijk is vast te stellen of de liquidatie verband houdt met het onderzoek 26Koper. De criminelen hebben immers vaak meerdere conflicten

De moord op Scekic is de zesde liquidatie die in verband wordt gebracht met de groep verdachten uit 26Koper.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook