vrijdag 18 april 2014

Vader in babmoord onschuldig volgens advocaat

De Utrechtse Jeffrey S. (24) wordt er door justitie van verdacht zijn vier weken oude dochtertje Cherise in oktober vorig jaar om het leven te hebben gebracht. Hij moet volgende week voor de rechter verschijnen.

Volgens zijn raadsman mr. Yehudi Moszkowicz is S. onschuldig en zijn twee erfelijke aandoeningen mogelijk de doodsoorzaak van de baby. Dat blijkt volgens Moszkowicz uit bloedonderzoek. Een arts van het Wilhelmina Kinderziekenhuis deed onafhankelijke medische tests en daaruit kwamen volfgens Moszkowicz belangrijke resultaten naar voren.

"Het blijkt dat Cherise twee genetische afwijkingen had, waardoor een enorme kans bestaat op hersenbloedingen. Ik vind daarom dat het OM eerst de onderzoeken had moeten afwachten voor zij mijn cliënt oppakten", aldus Moszkowicz.

Volgens de raadsman begon de tragedie in de week voordat het kindje in het ziekenhuis kwam te overlijden. "Mijn client was toen al bij de huisarts langsgekomen om te vertellen dat er iets mis was, maar werd naar huis gestuurd. Een week later kreeg de baby stuiptrekkingen. Toen zij in het ziekenhuis kwamen, overleed het vier weken oude meisje."

Terwijl S. en zijn partner, net na het overlijden, op weg waren naar huis, werd de auto klemgereden door een arrestatieteam. S. werd meegenomen, in de cel gegooid en urenlang verhoord. "Hij mocht onder politiebegeleiding afscheid nemen van zijn kindje en alleen via de webcam de afscheidsdienst bijwonen."

Justitie wil S. vervolgen voor mishandeling en doodslag op het kleine meisje, maar ook voor zware mishandeling van zijn partner. Volgens Moszkowicz legde zijn partner pas nadat S. werd opgepakt belastende verklaringen af. Tevens zou pas nadat de onderzoeksresultaten uit het WKZ beschikbaar waren, aanvullend onderzoek zijn gedaan door het NFI.

Het OM laat in een reactie weten dat er inderdaad uitgebreid onderzoek is gedaan door de forensisch artsen. "Daaruit blijkt dat er geen aanwijzigen zijn geweest dat de genetische afwijkingen te maken hebben met de doodsoorzaak van het kind", aldus woordvoerster Brigitte Haan.

Moszkowicz is het daar niet mee eens "Eerder deelde het Hof mijn mening dat S. onterecht vastzat en daarom werd hij vrijgelaten." De raadsman roept daarom 35 getuigen op, onder wie een kinderneuroloog, een genetisch expert en een forensisch expert. De zaak dient 22 maart

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar voor bijlmoord

De Thaise Thina V. (45) is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor de moord op Venlonaar Wim Vostermans (66). Op 11 september 2012 bracht V. haar echtgenoot om het leven met een bijl.

Het Openbaar Ministerie had 15 jaar cel geëist tegen de Thaise V. De rechtbank oordeelde gisteren dat V. volledig toerekeningsvatbaar wordt geacht en dat er sprake was van voorbedachte raad.

Behalve de strafeis is de vrouw veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan de zonen van Vostermans.

Een dag nadat V. haar echtgenoot om het leven had gebracht, meldde de Thaise zich bij het politiebureau en bekende haar man met een bijl doodgeslagen te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook