vrijdag 26 februari 2010

Uitspraak: 4 jaar en TBS voor Kim V. in Purmerendse kindermoord

Kim Visser (24) is vandaag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs. Volgens het hof is in hoger beroep komen vast te staan dat Visser op 14 juni 2006 in haar woning in Purmerend haar twee jonge kinderen Daniel (6 mnd) en Romy (2 jr) heeft doodgestoken. De eis was 8 jaar. De rechtbank in Haarlem sprak Visser 9 november 2007 vrij, bij gebrek aan bewijs. Visser werd in de nacht van het drama, nadat zij de politie had gealarmeerd, aangehouden. Aanvankelijk ontkende zij en beweerde zij dat een zekere Bennie de gruweldaad op zijn geweten had. Bennie is nooit gevonden. Na een week van verhoren bekende Kim Visser, maar later trok zij deze bekentenis weer in

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar voor 'IND moord' op Ron Makadoeroe

ron-makadoeroHeiko D. (51) heeft van de rechtbank in Den Haag 15 jaar gevangenisstraf gekregen voor het doodschieten van Ron Makadoero (57) op 8 juni 2009 in Rijswijk op straat rond 8 uur 's morgens. De aanklager had zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen de schutter uit Maarssen.

Heiko schoot Ron neer op de kruising van de Huis te Landelaan en de Henriette Roland Holstlaan. Het was druk op de weg, waardoor veel mensen getuige waren van de schietpartij, aldus het OM. Het slachtoffer had volgens justitie een nauwe band met de ex-vriendin van de IND. Heiko was Ron's chef. Hij had geclaimed onder invloed te zijn van het medicijn Seroxat en zich niets meer te kunnen herinneren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran van der Sloot bekent,…. weer

We hebben beeld
bubali-plas-joran
Joran van der Sloot heeft in een interview dat afgenomen is in Frankfurt, opnieuw bekent Natalee Holloway in een moeras (foto) gedumpt te hebben. Deze keer was hij echter wat specifieker. Hij vertelde dat Natalee van een balkon gevallen was terwijl ze dronken en onder invloed van Coke een striptease act opvoerde voor Joran en een vriend, ene ‘A’. Hij noemt daarbij ook het huisadres waar dit gebeurde en beschrijft de auto waarin Natalee vervoert werd. Ook noemt hij de naam van de aanwezige vriend. Joran en Natalee waren  op het strand A. tegengekomen, die beiden thuis uitnodigde voor cocaïne en whisky.
Ze zouden vervolgens naar de Bubalie plas gereden zijn waar Joran bij het achterlaten van Natalee ook zijn schoen kwijtraakte.
Als reden voor het dumpen in plaats van aangeven noemde Joran paniek, plus het feit dat A. een kleine dealer was die veel coke in huis had.
Voorts zei Joran nog dat de befaamde Patrick van der Eem actie een afspraak was tussen hem en Patrick om Peter de Vries geld uit zijn zak te kloppen. Ook de tape die hij aan Greta van Susteren verkocht voor 100.000 dollar was knip en plakwerk.

Justitie op Aruba lijkt de verklaring naast zich neer te leggen als de zoveelste versie, mede vanwege de omstandigheden waaronder het interview tot stand is gekomen. ‘Terror Jaap’ legde het contact en in de vele uren video zou van een ‘serieus interview’ geen sprake zijn. Reden voor twijfel is ook omdat Joran weigerde mee te werken aan nader onderzoek. Wel heeft Van der Sloot nog een kaart getekend waar Natalee werd achtergelaten. Justitie wil echter alleen gaan zoeken als Joran volledig meewerkt en de plek precies aanwijst.
De vriend, ‘A’, is al eerder twee keer gehoord en heeft altijd ontkent. Hij is in relatie tot de feiten uit het TerrorJaap interview ook weer door de politie gehoord en hij ontkent het gebeuren. Ook zou hij een alibi hebben.
Vele mensen zien dit nieuwe verhaal als een poging van Joran om verwarring te zaaien en daarmee de geloofwaardigheid van de ‘Patrick van der Eem bekentenis’ onderuit te halen.
Dat lijkt me onzin:
  1. De ‘Patrick van der Eem bekentenis’ heeft totnogtoe niet geleid tot verdere vervolging en al zou dat wel zo zijn, het enige dat Joran ‘bekent’ is dat Natalee kwam te overlijden en dat hij haar lichaam heeft weggemoffeld. Dat is een vergrijp waarop in Aruba 6 maanden staat (In Nederland 2 jaar). Die tijd heeft Joran al in voorarrest gezeten, dus zelfs bij een schuldig bevinding hoeft hij niet de gevangenis in.
  2. De nieuwe bekentenis doet in feite niets anders, Joran bekent dat Natalee door een ongeval omkwam en dat hij haar daarna met hulp heeft weggemoffeld.
Omdat Joran en TerrorJaap klaarblijkelijk de opbrengst van de verkoop van het interview aan RTL delen, lijkt het me veel eerder dat Joran deze verhalen vertelt als bron van inkomsten. Zijn toekomst is in feite verpest, Zijn studie in Amerika is niet doorgegaan, zijn opleiding in Nederland heeft hij moeten afbreken en hij kan er van op aan dat niemand hem ooit nog zal aannemen. In feite is hij een ongeschoolde kracht en hij zal ergens zijn geld vandaan moeten halen. Hij hoeft zich ook niet te schamen voor wat hij doet want zegge 99,9% van de mensen hád al een hekel aan hem, dus veel meer zal dat wel haast niet worden door wéér het zoveelste verhaal.
Grotere kaart weergeven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook