vrijdag 20 november 2009

Eis 16 jaar voor IND moord

ron-makadoero De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen een Heiko D.(51) uit Maarssen wegens de moord op zijn collega Ron Makadoero(57), op 8 juni 2009. Heiko D. was de baas van Ron. 

Volgens justitie schoot hij het slachtoffer dood. Dat gebeurde rond acht uur 's ochtends, op op de hoek van de Huis te Landelaan en de Sir Winston Churchilllaan voor de deur van het IND-kantoor in Rijswijk (Zuid-Holland). Veel mensen waren getuige van de schietpartij.

De verdachte en het slachtoffer werkten bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Rijswijk. Volgens justitie ligt het motief voor de moord in de relationele sfeer. Het slachtoffer had een nauwe band met de ex-vriendin van de verdachte. Deze vrouw werkte ook bij de IND.

Getuigen hadden de schutter in de auto zien stappen en gaven het kenteken door.

Makadoero, een bekende muzikant in de Indo-popscene, overleed later die dag in het ziekenhuis.

De verdachte meldde zich 's avonds bij de politie in Maarssen omdat hij had gehoord dat de politie hem zocht.  In de auto trof de recherche kruitsporen aan. Het pistool werd later gevonden in een loods. Er zat DNA op van de verdachte. In zijn woning vond de politie een briefje, waaruit volgens justitie kan worden afgeleid dat de man de moord zorgvuldig had voorbereid. Het wapen had de verdachte ruim van tevoren gekocht.

De verdachte zegt niets meer te weten van de schietpartij.

Makadoero maakte in de jaren '70 als drummer deel uit van de legendarische band Marabunta, die optrad met artiesten als Tavares en de Trammps. Na het uiteenvallen van de band ging Makadoero samen met zijn broer Jules verder onder de naam Challenge. Zij speelden elk jaar in het indorock café van de Tong Tong fair (voorheen de Pasar Malam Besar)

De rechtbank doet op 4 december uitspraak. (Dit werd echter uitgesteld om meer onderzoek te kunnen doen)

Het werd 15 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook