vrijdag 20 november 2009

Eis 25 jaar tegen Shelwin R. | 'Dood van Robiënna was een ongeluk'

Je moet hier wel heel raar 'inlopen' wil je dood gaan
Stanley6522
Shelwin R. (49) bleef vandaag bij zijn verklaring dat de dood van Robiënna Reboe (12) een ongeluk was. Hij zei voor de rechtbank in Amsterdam dat hij heeft geen enkele opzet gehad Robiënna te verwonden, laat staan te doden. Zij is volgens hem ‘min of meer in zijn stanleymes gelopen'.

Robiënna Reboe werd op 28 mei in het huis van haar moeder in de Amsterdamse Nova Zemblastraat gedood. Haar hals was doorgesneden, Robiënna overleed ter plekke aan bloedverlies. 

De rechtbank keek vrijdag tijdens het proces naar gedeelten van een videoreconstructie die de politie van de gebeurtenissen in de etagewoning heeft gemaakt.

De lezing van de moeder wijkt sterk af van die van de verdachte. Volgens de moeder heeft Shelwin R. opzettelijk en met kracht met zijn stanleymes naar haar dochter uitgehaald, nadat hij haar had gevraagd of zij bang voor hem was. Volgens het Openbaar Ministerie klopt het verhaal van de moeder met het sporenbeeld in de woning en met het letsel van Robiënna. Volgens de moeder spoot het bloed uit de hals van haar dochter.

Shelwin R. de ex-vriend van Robiënna’s moeder zou het einde van de relatie met de vrouw niet hebben kunnen verkroppen. Tijdens zijn daad zou hij hebben geroepen: “Als ik jullie niet krijg, krijgt niemand jullie.” Op de bewuste avond heeft R. volgens het OM “extreem veel” gedronken. Ook dat ontkende hij vrijdag voor de rechter.
Update: De Officier van Justitie heeft 25 jaar cel geëist tegen Shelwin R. Laten we hopen dat-ie dat krijgt.
Update 4 december 2009: het werd 20 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook