maandag 30 mei 2011

Eis: jaar cel voor 'mishandeling'

Verpleegkundige Janneke van den U. (42) uit Wateringen (Zuid-Holland) heeft een jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen voor de mishandeling van patiënte Bernadette Visser(55) in zorginstelling 's Heeren Loo in Monster.

Op 12 juli 2009 overleedt Bernadette Visser, een verstandelijk en lichamelijk gehandicapte vrouw door een inwendige bloeding. Volgens het Openbaar Ministerie is de verpleegster schuldig aan haar dood, door het opzettelijk en met grof geweld vaginaal inbrengen van een doucheslang.

Janneke van den U. zegt alleen de stoelgang van de vrouw te hebben willen opwekken door wat water in haar darmen te laten lopen. Daarbij zou het volgens de verpleegkundige "onbedoeld fout zijn gegaan." Zij verklaarde door onderbezetting op het werk onder zware druk te staan. Na het incident werd zij ontslagen.
De rechtbank in Den Haag doet over drie weken uitspraak in de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Opnieuw succes voor verdediging Danny van den H in moordzaak Reginald Koenders

De verdediging van de Danny van den H -die veroordeeld is voor de moord op drugsdealer reginald Koenders in Eindhoven in 2000- heeft opnieuw succes geboekt in aanloop naar een herzieningsprocedure bij de Hoge Raad. De rechter in Den Bosch oordeelde vandaag dat de politie ten onrechte persoonsgegevens en een belangrijke getuigenis heeft weggelakt uit politiejournalen, die vorig jaar aan de veroordeelde en zijn advocaat zijn verstrekt.

Danny van den H. werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor de moord. De destijds 16-jarige Eindhovenaar ontkent tot op de dag van vandaag.

Advocaat Job Knoester sluit niet uit dat de politieaantekeningen over de eerste verklaring van een 'kroongetuige' die de dader zag wegrijden op een scooter, mogelijk een nieuw inzicht oplevert, dat een herzieningsverzoek kansrijk maakt. De Brabantse politie wilde de verklaring geheim houden omdat aan de getuige vertrouwelijkheid was beloofd.

Eerder boekte de raadsman succes toen hij via de rechter de beschikking kreeg over drie kogelhulzen en daarop met nieuw onderzoek DNA werd gevonden dat niet van Danny van den H. is. Bovendien dook na lang aandringen een videoband met beelden van de liquidatie op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moeder dode vondeling vervolgd

Een vrouw (34) uit Oosterhout wordt vervolgd, omdat ze in maart 2008 haar pasgeboren baby achterliet in een bos. Justitie beschuldigt haar van doodslag dan wel het te vondeling leggen van het kind met de dood tot gevolg.

Het kind werd op 12 maart 2008 dood gevonden bij het Wilhelminakanaal in Oosterhout. Het jongetje kreeg van de burgemeester de naam Willem van Oosterhout. Ongeveer drie maanden later werden de ouders en grootouders van het kindje aangehouden. Een beslissing over de vervolging van de vader en de grootouders is nog niet genomen.

De rechtszaak dient op 16 juni.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook