maandag 30 mei 2011

Opnieuw succes voor verdediging Danny van den H in moordzaak Reginald Koenders

De verdediging van de Danny van den H -die veroordeeld is voor de moord op drugsdealer reginald Koenders in Eindhoven in 2000- heeft opnieuw succes geboekt in aanloop naar een herzieningsprocedure bij de Hoge Raad. De rechter in Den Bosch oordeelde vandaag dat de politie ten onrechte persoonsgegevens en een belangrijke getuigenis heeft weggelakt uit politiejournalen, die vorig jaar aan de veroordeelde en zijn advocaat zijn verstrekt.

Danny van den H. werd veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor de moord. De destijds 16-jarige Eindhovenaar ontkent tot op de dag van vandaag.

Advocaat Job Knoester sluit niet uit dat de politieaantekeningen over de eerste verklaring van een 'kroongetuige' die de dader zag wegrijden op een scooter, mogelijk een nieuw inzicht oplevert, dat een herzieningsverzoek kansrijk maakt. De Brabantse politie wilde de verklaring geheim houden omdat aan de getuige vertrouwelijkheid was beloofd.

Eerder boekte de raadsman succes toen hij via de rechter de beschikking kreeg over drie kogelhulzen en daarop met nieuw onderzoek DNA werd gevonden dat niet van Danny van den H. is. Bovendien dook na lang aandringen een videoband met beelden van de liquidatie op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook