woensdag 13 januari 2010

Zelfmoord moordverdachte

Een 46-jarige man uit Terneuzen die verdacht werd van het wurgen van zijn vrouw op 23 augustus 2009, heeft op 2 januari zelfmoord gepleegd in het Huis van Bewaring Torentijd in Middelburg. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bevestigd. De man moest morgen, 14 januari, voorkomen.

De rechtszaak gaat wel door, volgens een woordvoerster, maar de rechtbank zal zich niet-ontvankelijk verklaren.

Hoe de man in het huis van bewaring zelfmoord heeft kunnen plegen, kan het OM niet zeggen. De directie van Torentijd laat weten geen verklaring te geven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in park in Purmerend

In een park in Purmerend hebben wandelaars vanochtend rond half negen een dode vrouw gevonden.

Volgens de politie „lijkt het niet op zelfdoding”. Een misdrijf wordt daarom niet uitgesloten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Pers mag zaak Wilders niet bijwonen

Vanmorgen werden journalisten die in het Amsterdamse paleis van justitie willen wachten tot de rechtbank de bezwaren van Geert Wilders tegen zijn vervolging heeft behandeld niet naar binnen gelaten. Zij kwamen niet verder dan het voorportaal van het gerechtsgebouw.

De rechtbank behandelt Wilders' bezwaarschrift achter gesloten deuren en voert dat aan als reden voor de weigering verslaggevers die daarvoor komen, binnen te laten. Normaal gesproken kunnen journalisten die in het gerechtsgebouw willen werken, altijd terecht in de perskamer.

Na afloop kwam Wilders aangeslagen naar buiten en vond dat er in NoordKorea een beter rechtssysteem was dan hier.
Vandaag ging het over het afvoeren van een op het laatst toegevoegde aanklacht - groepsbelediging. De rechter neemt daar vanmiddag of morgen een beslissing over

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Spanje beslist over uitlevering Julio P.

De rechtbank in Madrid buigt zich vandaag over de uitlevering van piloot Julio P. naar Argentinië.

P. zit al een aantal maanden vast in Spanje. Hij werd daar op verzoek van Argentinië opgepakt. Dat land verdenkt de voormalig Transaviapiloot ervan dat hij tijdens het militaire regime zogenoemde dodenvluchten heeft uitgevoerd. Daarbij werden tegenstanders van de militaire junta levend uit vliegtuigen in zee gedumpt.

De piloot heeft nog geprobeerd om in Nederland berecht te worden, omdat hij denkt dat hij in Argentinië geen eerlijk proces kan krijgen. Hij eiste in een kort geding bij de rechtbank in Den Haag dat Nederland daarom om zijn overdracht naar Nederland zou vragen. Maar de Nederlandse autoriteiten hoeven dat niet te doen, zo besloot de rechter in december 2009.


Update 13 januari 2010: De beslissing valt over een week, op de 20e

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook