woensdag 1 september 2010

Nog twee babylijkjes in Geleen

In de tuin van Anita C. (41) uit Geleen zijn nog twee babylijkjes aangetroffen. Eerder deze week werd in de schuur in het huis aan de Rembrandtlaan een eerste overleden zuigeling aangetroffen.

Anita werd vrijdag aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van haar baby. Justitie verdenkt haar van moord dan wel doodslag.

Na de vondst van de baby deed de recherche uitgebreider onderzoek waarna 31 september ook de andere twee baby's werden aangetroffen.

Het OM heeft nog niet willen toelichten hoe de kinderen precies om het leven zijn gekomen.

De zaak zou aan het rollen zijn gebracht toen de vrouw zich in het ziekenhuis meldde met buikklachten en de artsen nog een gedeeltelijk achtergebleven placenta aantroffen.

Update 17 september 2010: Inmiddels is ook de partner van Anita C. gearresteerd
Update 13 september 2011: Er is 8 jaar tegen Anita C. geëist

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: twintig jaar voor bijlmoord Helmond

Tegen  Henk B. (48) uit Helmond is bij de rechtbank in Den Bosch twintig jaar celstraf  geëist wegens de moord op zijn oude vriend Henk Dirks (47) in oktober. Henk B. sloeg hem dood met een bijl.

"Hij belde aan en vroeg of ik de bebloede bijl die hij vast had even schoon wilde maken, wat ik niet deed natuurlijk. Toen liep hij naar hiernaast en riep om 112 te bellen", aldus de buurvrouw van B. uit de Dasstraat in Helmond

B. zou zijn vriend hebben gedood vanwege een conflict over een motor. Aan de rechter vertelde hij destijds: "Dirks heeft een paar jaar geleden mijn motor overgenomen maar nooit op zijn naam gezet. Daardoor ben ik door de kantonrechter veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging wegens verkeersovertredingen. Ik heb hem op 28 oktober vorig jaar gebeld of we daar eens over konden praten. Toen hij bij me langskwam, zette hij meteen een pistool op mijn hoofd en zei: 'Ik schiet je kapot'. Daarna liep hij m'n huis uit. Enige tijd later kwam hij terug en viel me aan met een bijl. Tijdens een worsteling kreeg ik de bijl in handen. Ik moest hem uitschakelen anders had hij zijn pistool gepakt."

Update:  Henk B. kreeg 12 jaar voor doodslag. In hoger beroep op 17 mei 2011 eist het OM 30 jaar opnieuw voor moord. Op 31 mei 2011 gaf de rechter hem 21 jaar. In tegenstelling tot de rechtbank vond het hof dat het moord was ipv doodslag

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook