woensdag 27 oktober 2010

Eis 12 jaar +tbs voor moord Rijnsburg

Tegen een man (45) uit Rijnsburg is vandaag bij de rechtbank in Den Haag twaalf jaar cel en tbs geëist omdat hij ervan wordt verdacht op 19 april 2010 een kennis (37) om het leven te hebben gebracht. De verdachte heeft bekend.

De politie vond de dode man in een woning aan de Langvaart in Rijnsburg na een melding. Hij had 34 steekwonden. Het OM vindt dat er sprake is van moord met voorbedachten rade. De verdachte zou een mes hebben meegenomen naar de woning van het slachtoffer met het doel de man om te brengen. Hij zou hem zonder aanleiding in zijn rug hebben gestoken terwijl die een cd opzette.

Na zijn daad heeft hij in zijn eigen huis zijn bebloede broek en mes weggegooid. Ook andere voorwerpen die bloedsporen konden bevatten, heeft hij weggegooid.

De rechtbank doet op 10 november uitspraak

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Opnieuw vrijspraak in zaak Tamara Wolvers

Jaco G. (42) is vandaag in hoger beroep opnieuw vrijgesproken van de moord op Tamara Wolvers (28) (foto) op 12 juli 2006 in Alphen a/d Rijn. Het gerechtshof in Den Haag kan niet met zekerheid vaststellen dat hij Tamara Wolvers heeft omgebracht. De rechtbank in Den Haag sprak Jacob G. in 2008 ook al vrij.

Het Openbaar Ministerie (OM) kwam afgelopen voorjaar in de hoger-beroepszaak nog met nieuw bewijs tegen G.: een DNA-spoor van de kamerjas die het slachtoffer aanhad toen ze werd gevonden. Het DNA zou overeenkomen met dat van G. Toch heeft dit bewijs het gerechtshof niet kunnen overtuigen van de schuld van Jaco G.

Het lichaam van Tamara Wolvers werd gevonden in haar ouderlijk huis in Alphen aan den Rijn. Ze had een plastic zak over haar hoofd en een mes in haar borst. Ze bleek door verstikking te zijn omgekomen. Jaco G. heeft altijd ontkend dat hij Tamara Wolvers heeft vermoord. Jaco G. is niet alleen de ex-man van de zus van Tamara's vader Berry, hij is ook een achterneef van Patrick, de nieuwe vriend van Tamara, met wie zij later in 2006 zou gaan samenwonen.

Het hof legt in zijn arrest uit dat de sporen die zijn gevonden wel in de richting van de verdachte wijzen, maar dat het bewijs niet sterk genoeg is om hem te veroordelen. Het is bijvoorbeeld niet zeker dat het celmateriaal van G. ten tijde van de moord op de badjas van Wolvers terecht is gekomen. Omdat ander bewijs ontbreekt, heeft het hof hem niet slechts op basis van het DNA-spoor kunnen veroordelen.
"Bij twijfel moet ten gunste van de verdachte worden beslist. Ook in geval een dergelijke beslissing geen enkele vorm van soelaas biedt aan de nabestaanden”, aldus het hof..

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook