woensdag 14 april 2010

Nieuw bewijs moordzaak Tamara Wolvers

Het Openbaar Ministerie heeft nieuw bewijs te ingebracht in de hogerberoepszaak tegen Jacob G. (41), die verdacht wordt van de moord op Tamara Wolvers (28) uit Alphen in 2006. Dat kwam vandaag aan de orde bij het gerechtshof in Den Haag tijdens de regiezitting. Jacob G. -een aangetrouwde oom van Tamara, die altijd heeft ontkend- werd in juli 2008 door de Haagse rechtbank vrijgesproken na een eis van vijftien jaar cel.

Het nieuwe bewijs bestaat uit een nieuwe DNA-bemonstering van de kamerjas waarin Tamara in haar ouderlijke woning werd gevonden, met een plastic zak over haar hoofd en een mes in haar borst. Volgens het OM gaat het ditmaal om een spoor dat helemaal matcht met de verdachte.

In december zou het OM volgens advocaat S. Jansen van de verdachte nog hebben geprobeerd zijn cliënt weer in voorlopige hechtenis te nemen, maar dat verzoek werd toen door de raadkamer van het hof afgewezen. De advocaat heeft inmiddels een tegenonderzoek laten verichten op het nieuwe monster. Daarbij zou ook nog een spoor van een ander persoon zijn komen bovendrijven.

Jacob G. werd eerder door de rechtbank vrijgesproken omdat de toen door het OM ingebrachte bewijssporen niet onomstotelijk van de verdachte afkomstig zouden zijn. Het OM vroeg het hof woensdag om het ter zitting laten horen van een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut over het nieuwe bewijs.

Ook heeft het OM inmiddels een rapportageopdracht gegeven aan een statisticus. Op 30 juni zal nog een pro-formazitting dienen waarop over de OM-verzoeken zal worden beslist. De inhoudelijke behandeling vindt pas na de zomer plaats.

Update 12 oktober 2010: Uiteindelijk dient het hoger beroep pas vandaag

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook