donderdag 15 april 2010

Leeftijdsgrens prostitutie naar 21 jaar

Minister Ernst Hirsch Ballin wil de leeftijdsgrens voor prostituees verhogen naar 21 jaar. Tot nu toe hield hij vast aan een leeftijdsgrens van 18 jaar voor legale prostitutie, maar daar komt hij nu op terug. Als ze ouder zijn, kunnen ze meer weloverwogen voor hun beroep kiezen en beter met lastige klanten omgaan. Ook hebben ze vaker een opleiding afgerond, waardoor ze minder afhankelijk zijn van hun werk als hoer.

Het wetsvoorstel waarmee Hirsch Ballin meer greep op de prostitutie wil krijgen, gaat hij daarom nu aanpassen. De minister hield aanvankelijk vast aan een leeftijdsgrens van 18 jaar omdat hij bang was dat prostituees tussen de 18 en 21 illegaal zouden gaan werken. Dat wil hij nu gaan voorkomen met onder meer strengere controles op illegale prostitutie.

In de Tweede Kamer had zich ook al een meerderheid voor een hogere leeftijd voor prostitutie afgetekend.

Het is de volgende stap in de volkomen betutteling van de sexbranche. Vrouwen van 18 zijn meerderjarig, ze mogen stemmen, contracten afsluiten en een huis kopen. Ze mogen ook dienst nemen en zich uit laten zenden naar oorlogsgebieden om zich daar invalide of dood te laten schieten. Ze mogen zich elke avond door een andere vent laten neuken en dan zouden ze er niet voor mogen kiezen om zich daarvoor te laten betalen?

Volkomen debiel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook