vrijdag 29 september 2017

Uitspraak: 7 jaar cel en TBS voor moord op partner

De rechtbank in Den Haag heef Abdelmajid I. (46) veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs  voor het doden van Albina (38), zijn vrouw en de moeder van zijn drie jonge kinderen op 14 juli 2016. De straf is gelijk aan de eis.
Abdelmajid I., viel zijn vrouw aan in haar huis in Rijswijk sloeg haar met een fles en stak haar met 14 messteken dood, voor de ogen van de kinderen.
Volgens de rechtbank is de man verminderd toerekeningsvatbaar. Zijn stoornis wordt zo ernstig geacht dat hij langdurig moet worden behandeld. Zelf denkt I. dat een geheime macht het op hem heeft voorzien.
Aan de twee oudste kinderen moet de man een schadevergoeding van 15.000 euro betalen voor shockschade. De vordering van het jongste kind werd niet ontvankelijk verklaard en kan nog worden voorgelegd aan de civiele rechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moord Leiden

De politie doet vooralsnog geen uitspraken over  identiteit of leeftijd van de man die afgelopen zondagavond door een misdrijf in een woning aan de Tomatenstraat in Leiden om het leven is gekomenen en ook niet over hoe hij om het leven is gekomen.

De twee mannen die zijn aangehouden bij de woning - onder wie volgens buurtbewoners de hoofdhuurder van de portiekwoning - zijn Leidenaars van 30 en 45 jaar oud.

Ze worden - aldus de politie - verdacht van 'mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer'. De twee mannen zitten in 'volledige beperkingen' vast. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Het stoffelijk overschot werd zondag rond kwart voor acht gevonden door agenten, die op een melding waren afgekomen. Meteen daarna werd de straat afgezet. Forensische rechercheurs onderzochten de woning en de omgeving van de plaats delict.

Verder hoorden rechercheurs getuigen bij een buurtonderzoek. Een Team Grootschalig Optreden (TGO) is inmiddels opgezet. Dit rechercheteam werkt onder leiding van een officier van justitie aan de zaak.

In de Tomatenstraat is maandag opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan in de woning. De portiek - die met vier huishoudens wordt gedeeld - bleef de hele dag afgezet met hekken met zwarte zeilen. Forensische opsporing ging naar binnen en ook de tactische recherche bezocht de portiekwoning.

Zondagnacht waren er ook al rechercheurs tot laat in touw op het adres. Rond half twee 's nachts werd het slachtoffer met een lijkwagen weggebracht.

Het is nog steeds onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in de portiekwoning. Een buurtbewoner meldde zondagavond dat er eerder op de dag al gedoe was geweest, dat er geschreeuw werd gehoord en ruzie.

De hoofdbewoner van de plaats delict woonde nog niet zo lang in de Tomatenstraat, maar buurtbewoners zeggen dat hij niet van onbesproken gedrag was. Eerder werd de man al eens opgepakt door de politie, maar voor de omwonenden is onduidelijk waarom dat gebeurde. Het betreft een ex-tbs'er en bij instanties waren 'grote zorgen' over deze man.'

Het rechercheteam roept getuigen op om zich te melden, net als mensen die op een of andere manier informatie hebben die het onderzoeksteam kan helpen bij het onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook