woensdag 20 mei 2009

Vijf jaar voor doodslag op duwbootschipper

why-not Albert Bieleveld (56) uit Sluiskil is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens doodslag op Ronalt van Pelt (44) uit Rotterdam op 9 september 2008. Bieleveld bracht Ronald om met een houten hamer. De aanleiding was een zakelijk geschil over de verbouwing van de duwboot ‘Why Not’ van van Pelt.

De OvJ had de eis ‘verzwaard’ tot 9 jaar omdat Bieleveld volkomen toerekeningsvatbaar was (hoezo verzwaard?). Daarvoor was de eis 6 jaar. 6 of 9 jaar, beide een koopje voor doodslag.

De eis van negen jaar cel deed volgens de officier recht aan het misdrijf dat op brute wijze heeft plaatsgehad, waarbij hij zei ook rekening te houden met het blanco strafblad en de persoon van Bieleveld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zwaailicht aan voor warme patat

agent-patat Twee agentes hebben in Assen het zwaailicht van hun dienstauto aangezet om te voorkomen dat de juist gehaalde patat koud zou worden.

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer van de politie hebben de agentes hiervoor een ‘fikse uitbrander’ gehad.

Getuigen zagen hoe de agentes hun bestelde fastfood ophaalden en voor het cafetaria voor een rood verkeerslicht kwamen te staan.

De dienders bedachten zich niet, zetten hun zwaailicht aan, negeerden het rode licht en vervolgden hun weg.

Waarvoor zou die ‘uitbrander’ nou zijn geweest? Voor het aanzetten van het zwaailicht? Voor het gebruik van een dienstauto om privezaken af te handelen, of voor het doen van boodschappen onder diensttijd?

Of misschien alleen maar omdat ze zo dom waren het te opzichtig te doen zodat de pers er achter kwam??

Niet eens een boete voor door rood licht rijden??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook