dinsdag 22 juli 2008

11 maanden en jeugd TBS voor Hüseyin P. voor doodsteken scholier

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag de 15-jarige Hüseyin P. veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie en  behandeling in een kliniek voor jeugdpsychiatrie. De jongen stak op 11 oktober bij het Technisch College in Amsterdam-West zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari dood.

De rechtbank veroordeelde P. in maart tot elf maanden jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs. Bij zo'n voorwaardelijke behandeling kan een patiënt 's avonds naar huis, terwijl hij bij de onvoorwaardelijke variant in een gesloten inrichting verblijft. De uitspraak van het Hof is daarmee gelijk aan die van de rechtbank Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep onvoorwaardelijke jeugd-tbs geëist. Bij deze variant verblijft de verdachte in een gesloten inrichting.

De verdachte was zelf in hoger beroep gegaan. Volgens zijn advocaat, Bram Moszkowicz, was de jongen slachtoffer van pesterijen en heeft hij gehandeld uit 'noodweerexces'.

Tijdens de les hadden de twee al ruzie. Na schooltijd wachtte P. Mokthari op. P zou toen door Mokhtari in zijn gezicht zijn geslagen, waarop P. hem met het mes in de nek, buik en rug stak. Mokhtari overleedt in het Ziekenhuis.

Hüseyin P. werd door zijn medestudenten bij het metrostation gegrepen en in elkaar geslagen, voordat hij werd gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook