donderdag 26 februari 2015

Vrijspraak voor dood Michelle Mooij

Ian A. (31) uit Alkmaar is door de rechtbank in Alkmaar vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Michelle Mooij (24) in januari 2010.

Volgens de rechtbank is de doodsoorzaak van de Alkmaarse "niet onomstotelijk" vast te stellen. Twee weken geleden vroeg het Openbaar Ministerie (OM) de rechtbank al A. vrij te spreken voor betrokkenheid bij de dood van Michelle Mooij.

Hij kreeg wél vier jaar cel wegens de verkrachting, mishandeling en bedreiging van Mooij, een jaar meer dan de aanklaagster twee weken geleden eiste. Volgens de rechtbank deed die eis "onvoldoende recht aan de aard en de ernst van de feiten" die A. pleegde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Nijmegen blijkt gewurgd

Mariska Peters (21) uit Nijmegen, die afgelopen zondag dood werd gevonden, is gewurgd.

Eerder had de politie al gemeld dat ze met geweld om het leven was gebracht. Er is nog niemand opgepakt.

Mariska verdween op 9 februari. Ze was in haar auto onderweg naar een vriendin, maar kwam daar nooit aan. Een dag later werd haar auto op een parkeerplaats gevonden. In het voertuig zagen rechercheurs verdachte sporen.

Aan de hand van telefoongegevens bepaalde de politie een gebied waar voor het laatst een levensteken van de vrouw werd waargenomen. De politie zocht eerst tevergeefs bij het Maas-Waalkanaal. Een groep particulieren met speurhonden ging zondag zoeken in de Hatertse Vennen. Binnen een kwartier vonden de honden het lichaam van de Nijmeegse.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook