zondag 12 oktober 2008

Derde verdachte aangehouden in de zaak Marlies

Lichaam Marlies gevonden

De politie op Bonaire heeft zondagochtend (lokale tijd) een derde verdachte aangehouden in de verdwijningszaak van de Nederlandse apothekersassistente Marlies van der Kouwe. Het zou gaan om Vincent Pieters, de 37 jarige broer van de hoofdverdachte Rayan Pieters.

Verdachte Ryan Pieters wordt al geruime tijd vastgehouden in verband met de verdwijning.

Marlies van der Kouwe verdween drie weken geleden in de nacht van zaterdag 20 september na het uitgaan.

De 19-jarige Siegmar Marchena (aka 'Kucho') is vrijdag al aangehouden. Hij zou in het huis van de oma van Pieters hebben gewoond, waar Rayan Pieters ook regelmatig verbleef. Hij werd aangehouden in de volkswijk Nikoboko in de woning van zijn oma, de 82-jarige Genoviva Marchena. Politie, forensisch deskundigen en speurhonden stonden plots voor haar neus en liepen meteen door naar de kamer van haar kleinzoon Siegmar. Even later zag ze tot haar verbijstering hoe de politie hem geboeid afvoerde.

Tot aan de nieuwe arrestaties geloofde een groot deel van de bevolking dat Marlies het 'verkeerde' slachtoffer was. Dat de Joegoslavische maffia het eigenlijk op de 17-jarige dochter van de op Bonaire woonachtige Wout van Kouwen had gemunt.


De plek van de ontvoering
De politie ontkent van begin af aan dat er sprake is van persoonsverwisseling. Maar Bonaire kent Van Kouwen als de man die op het eiland is geplaatst in het kader van een getuigenbeschermingsprogramma. De laatste jaren kwam hij geregeld in aanraking met de Antilliaanse justitie. Drie dagen na de ontvoering meldden Nederlandse media dat Van Kouwen was gebeld met een eis tot losgeld voor zijn dochter. De politie weersprak dat stellig.

De politie op Bonaire verricht voortdurend zoekacties naar Marlies met behulp van speurhonden. Het Openbaar Ministerie en de politie zeiden zondag 'zeer dankbaar' te zijn voor de hulp die ze van de lokale bevolking tot nu toe hebben ontvangen.

De bevolking van Bonaire wordt opgeroepen informatie te blijven geven. Volgens de politie helpen tips van de inwoners heel goed om de zaak op te lossen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook