woensdag 21 januari 2009

Foto verdachte Hotelmoord vrijgegeven

Marco de Kok
marco de kok

Marco de Kok(40) uit Baarle-Hertog wordt gezocht ivm de hotelmoord in het Mercure Hotel in Tilburg waarbij Kelly Balmaakers werd neergeschoten. De foto is afkomstig van de bewakingscamera en werd vandaag vrijgegeven door de politie.

Hoewel de Kok als gevaarlijk wordt beschouwd en waarschijnlijk een vuurwapen draagt, heeft Justitie pas ruim een week na het gruwelijke misdrijf zijn identiteit en foto willen vrijgegeven.

Het Openbaar Ministerie in Breda weet al sinds dagen wie de man is die Kelly heeft doodgeschoten en beschikte direct al over beelden van De Kok. Om onduidelijke redenen weigerde het OM die gegevens openbaar te maken. VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven sprak er gisteren zijn onbegrip over uit.

Waarom het Openbaar Ministerie de beelden en de naam van de vermeende moordenaar nu opeens wel openbaar maakt, terwijl de Brabantse politie al sinds zondag naar de man op zoek is, wordt niet duidelijk. Een woordvoerster wilde daar niets over zeggen. Maar mogelijk is de publiciteit daar debet aan.

De Kok zou een bekende van Kelly Balmaakers zijn geweest. Klaarblijkelijk had hij vorige week dinsdag met haar een afspraak in het Mercure.

In opsporingskringen houdt men er rekening mee dat Marco de Kok allang de grens over is en zich mogelijk in een land begeeft waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft.

De verdachte zou dinsdag moeten verschijnen voor de rechter in Breda wegens diefstal van 50.000 euro bij zijn voormalige werkgever, een Bredase speelautomatenhal, waar hij tot juni werkte. In enkele maanden tijd verdween er 50.000 euro uit de kas. Hij kreeg ontslag toen de diefstal uitkwam. Tot die tijd had de man acht jaar lang tot ieders tevredenheid in de gokhal gewerkt. Bij de speelautomatenhal veroorzaken de berichten over zijn vlucht voor de politie grote angst.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doodslag op Theo van Berlo niet bewezen

Theo van Berlo
theo van berlo
De vier Helmonders die betrokken waren bij de gewelddadige overval op Theo van Berlo (54), worden niet veroordeeld voor doodslag, maar voor diefstal met geweld. De rechtbank vindt doodslag niet te bewijzen.

De hoofdverdachte in deze zaak, een 20-jarige Helmonder, moet van de rechtbank 24 maanden de cel in waarvan acht maanden voorwaardelijk. Twee andere mannen werden veroordeeld tot straffen van vijftien en negen maanden. Een 18-jarige Helmonder die ten tijde van de overval nog minderjarig was, is twee jaar jeugd-tbs opgelegd.

Met deze lage straffen komt de eerste verdachte al vrij op maandag 20 april 2009.

Theo van Berlo werd in de vroege ochtend van 25 november 2007 op het To Hölscherplein in Helmond beroofd van 190 euro en zijn telefoon. De beroving is ook het laatste moment dat hij wordt gezien. Zes weken later werd zijn lichaam opgevist uit de Zuid-Willemsvaart.

Het openbaar ministerie heeft tegen drie verdachten hoger beroep aangetekend.

Van Berlo liet een vrouw en twee kinderen achter. De publieke verontwaardiging over het vonnis is groot.

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook